LG Stylus 2 Plus
1 juni 2016 door in LG.

LG heeft een nieuwe smartphone uit de doeken gedaan. Deze gaat door het leven als de LG Stylus 2 Plus. Naast een groot scherm krijg je er tevens een compacte stylus bij.

Het is niet de eerste premium smartphone die LG dit jaar onthult. Tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona zag de LG G5 het levenslicht. Wat deze telefoon zo bijzonder maakt zijn de uitneembare modules. Het geeft gebruikers de mogelijkheid om hun toestel uit te rusten met extra krachtige opties, zoals een betere camera en speakers.

Als je geen behoefte hebt aan een modulaire telefoon, dan is de LG Stylus 2 misschien iets voor jou. Deze ligt sinds begin mei in ons land in de schappen. Dit model is uitgerust met een dab+-ontvanger. Hiermee kun je naar een groot aantal Nederlandse radiozenders luisteren zonder dat dit ten koste gaat van je databundel. Ook krijg je er gratis een active stylus bij.

Het laatstgenoemde model heeft er een grote broer bijgekregen: de LG Stylus 2 Plus. Op vrijwel alle vlakken is het een upgrade te opzichte van zijn directe voorganger.

Specificaties LG Stylus 2 Plus

Te beginnen bij het scherm. De LG Stylus 2 Plus heeft een 5.7 inch Full HD IPS Quantum display met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Zijn voorganger had weliswaar hetzelfde grote scherm, maar een lagere schermresolutie van 1280 bij 720 pixels. Ook de CPU is krachtiger in het nieuwe model: de Qualcomm Snapdragon 410 quadcore-processor maakt plaats voor een 1.4GHz octacore-processor. Wie de fabrikant is laat de Zuid-Koreaanse smartphone- en tabletmaker in het midden, maar wellicht dat het om een Snapdragon 615 of 617 gaat. Deze chipset treffen we onder meer aan in de HTC One A9 en Alcatel OneTouch Idol 4.

LG Stylus 2 Plus

Het werkgeheugen is afhankelijk van de regio waar je woont. In sommige delen van de wereld lanceert LG een uitvoering met 3GB RAM. Andere regio’s moeten genoegen nemen met 2GB werkgeheugen. Hetzelfde geldt voor de hoeveelheid opslaggeheugen. In sommige delen bedraagt de opslagcapaciteit 16GB, elders is deze opgeschroefd naar 32GB. Voor beide varianten geldt dat het geheugen met microSD-kaart is uit te breiden. Wat de maximale opslagcapaciteit is laat LG in het midden.

Zowel aan de voor- als de achterkant heeft LG een LED-flitser naast de camera geïntegreerd. Zo beschik je altijd over voldoende licht om foto’s te maken. De LG Stylus 2 Plus heeft dezelfde 16 en 8 megapixelcamera als zijn voorganger. Op een aantal markten moeten geïnteresseerden genoegen nemen met 13 en 5 megapixel.

Stylus

Net als de Samsung Galaxy Note 4 en LG Stylus 2 heeft de Plus-uitvoering een stylus in de behuizing. Hiermee kun je zowel navigeren als aantekeningen en schetsen maken. Het kleine rubberen puntje geeft gebruikers naar eigen zeggen meer controle over de input. De stylus gaat gepaard met de bijbehorende software: Pen Pop, Quick Memo, Off Memo en Pen Keeper.

Overige specificaties

De batterij heeft een capaciteit  van 3.000 mAh. Bovendien is hij verwijderbaar, iets wat je niet dagelijks ziet en hoort bij een smartphone. Naast dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n) beschikt het toestel over Bluetooth 4.1 (LE), microUSB 2.0 en 4G/LTE-module. Aan de achterkant heeft LG een vingerafdrukscanner verwerkt. De telefoon wordt aangedreven door Android 6.0 (Marshmallow).

Prijs en beschikbaarheid

De LG Stylus 2 Plus is per direct verkrijgbaar in Taiwan. In de komende weken wordt het toestel ook naar Europa, Noord- en Zuid-Amerika en andere Aziatische landen uitgerold. LG noemt gen prijskaartje in zijn persbericht. Zijn voorganger, de LG Stylus 2, gaat over de toonbank voor 299 euro. Aangezien de LG Stylus 2 Plus een opgevoerde variant is van dit model, zal de adviesprijs hoogstwaarschijnlijk ook een stuk hoger liggen.

De LG Stylus 2 Plus verschijnt in de kleuren Titan, Gold en Brown.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones