LG V20 officiële aankondiging op 6 sept, Speel meer

LG V20 officiële aankondiging op 6 sept, Speel meer

De LG V20, het nieuwste vlaggenschip van LG, verschijnt 6 september. Dat maakt de Koreaanse fabrikant bekend via een uitnodiging voor een speciaal evenement in San Franciso.

Het toestel moet de tegenvallende verkoopcijfers van de LG G5 laten vergeten. Volgens de bronnen van IThome zal het toestel als eerste smartphone worden uitgerust met Android 7. Eerder deze week konden wij je al veel vertellen over de LG V20. Nu weten we ook wanneer je dit staaltje LG techniek kunt zien.

LG V20 officieel

Nadat we op speelse manier waren uitgenodigd voor de LG G5 en zijn vrienden, laat LG ons weer spelen. Met de woorden “Play More” en een open boek laat de fabrikant weten dat het tweede verhaal begint. Verwijzend naar de opvolger van de LG V10 en de VR-toekomst, maar natuurlijk ook het tweede vlaggenschip van 2016. Volgens Chinese bronnen is de nieuwe LG V20 bedoelt als een echt multimedia apparaat. LG is een partner van Google bij de ontwikkeling van het VR-platform Daydream. Daarom verwacht men ook van het nieuwe vlaggenschip dat er misschien wel meer VR functionaliteiten zal ondersteunen.

LG V20 sept 6

Verwachte specs LG V20

Uit eerdere rapporten weten we dat de LG V20 waarschijnlijk een 5,5-inch 2K beeldscherm heeft. Een van de vereiste voor VR is namelijk een beeldscherm met hoge resolutie. Daarnaast zal de opvolger van de LG V10 beschikken over de snelle Snapdragon 820 processor van Qualcomm. Deze processor vind je in 2016 in bijna alle vlaggenschepen. Eerder werd zelf gespeculeerd dat het zou verschijnen met een Snapdragon 821 maar dat wordt vooralsnog nergens bevestigd. De LG V20 krijgt 3 of 4 GB werkgeheugen en 32GB of 64GB opslagcapaciteit. Zoals we van Antutu hebben begrepen zijn de vlaggenschepen van 2016 standaard uitgerust met 4GB werk geheugen en een Snapdragon 820 processor. Waarschijnlijk wordt extra opslag in de vorm van een microSD-kaart ondersteunt tot 256 GB. Voor verwachten we een 8-magapixel camera voor en achterop een 20-megapixel variant.

Eerste toestel met Android 7 als besturingssysteem

Het is natuurlijk speculatie, maar volgens de bronnen uit China wordt de LG V20 waarschijnlijk de eerste smartphone met Android 7 Nougat.

De LG V20 verschijnt met een USB type-C en een behoorlijk forse 4.000 mAh batterij. Helaas moeten we nog even wachten op de prijs en daadwerkelijke configuratie. September nadert snel en 6 september kunnen we het nieuwe vlaggenschip van LG zien in San Francisco.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones