LG V20 in volle glorie te zien op nieuwe foto

LG V20 in volle glorie te zien op nieuwe foto

De LG V20 maakt op dinsdag 6 september officieel zijn debuut, maar beroepslekker Evan Blass heeft nu al een foto online geplaatst waarop het aanstaande vlaggenschip van LG te bewonderen is. De kwaliteit laat weliswaar te wensen over, maar het ziet er uit alsof het een persfoto is.

Op de foto zien we een startscherm dat niet is volgegooid met allerlei overbodige apps en bloatware. Dat wil overigens niet zeggen dat dergelijke apps straks nergens te bekennen zijn: LG staat er om verschillende applicaties vooraf te installeren, waaronder LG SmartWorld, QuickMemo+ en LG Backup. Onze verwachting is dat we deze straks ook op de LG V20 zullen aantreffen.

Wat eveneens onmiddellijk opvalt is dat het tweede scherm aan de voorzijde wederom aanwezig is. Zijn voorganger, de LG V10, had eveneens een tweede display of ticker. Hier kun je een zelfgeschreven handtekening plaatsen, Quick Tools rangschikken zoals de zaklamp, een aantal snelkoppelingen naar apps die regelmatig gebruikt of je favoriete contactpersonen, of mediaknoppen om muziek mee te bedienen.

Gisteren verschenen er tevens foto’s online waarop het aanstaande vlaggenschip in vol ornaat te aanschouwen was in diverse beschermhoezen.

Specificaties LG V20

De LG V20 krijgt naar verluidt een 5.7 inch display met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Tevens is het tweede scherm aan de voorzijde wederom aanwezig, zoals ook op de foto van vandaag duidelijk te zien is. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 820 of Snapdragon 821, Adreno 530 GPU en 4GB aan RAM. Over de opslagcapaciteit hebben we nog altijd niets vernomen.

Had de LG V10 had een 16 en 5 megapixelcamera, LG heeft voor zijn opvolger een 21 en 8 megapixelcamera. Op de foto’s van gisteren was duidelijk te zien dat de LG V20 wederom een dubbele camera aan de achterkant krijgt. Onderop vinden we een USB Type-C aansluiting, enkele speaker en 3.5mm audio jack.

LG heeft officieel bevestigd dat de LG V20 een ingebouwde Hi-Fi 32-bit DAC krijgt om de muziekervaring te verbeteren. Tevens weten we sinds gisteren dat Bang & Olufsen verantwoordelijk is voor de audio-ervaring. Het Deense bedrijf integreert B&O Play in het toestel. Tot slot kunnen we met zekerheid zeggen dat het nog te verschijnen vlaggenschip op Android 7.0 (Nougat) draait. Het is de eerste smartphone die out-of-the-box op de nieuwste versie van Googles besturingssysteem draait, zo bevestigde de zoekmachinegigant eerder deze week bij de onthulling van Android Nougat.

Prijs en beschikbaarheid

De LG V20 wordt op dinsdag 6 september officieel uit de doeken gedaan in San Francisco. Een dag later vindt de lancering plaats in Seoul. Het gerucht gaat dat de LG V20 op 23 september al bij ons verkrijgbaar is. Over de adviesprijs hebben we nog niets gehoord.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones