LG V30 is stevig en robuust

LG V30 is stevig en robuust

De LG V30 ligt naar verwachting later deze maand bij ons in de schappen. Mocht je serieus overwegen om het vlaggenschip aan te schaffen, dan wil je vast en zeker weten tegen welke krachten hij bestand is. Zack Nelson van het YouTube-kanaal JerryRigEverything heeft de LG V30 flink aan de tand gevoeld.

Zack Nelson staat er om bekend dat hij niet bepaald voorzichtig omspringt met dure, high-end smartphones. Zo heeft de YouTube-ster in het verleden al menig vlaggenschip flinke schade toegebracht. Onlangs onderwierp hij nog de Nokia 8 aan zijn beruchte test- en buigtest. Het paradepaardje van HMD Globla overleefde de proeven glansrijk. Kunnen we hetzelfde zeggen van de LG V30? Nelson nam de proef op de som.

Scratch and bend

Zoals altijd begint Nelson met een krastest. Het scherm is voorzien van Corning Gorilla Glass 5. Dat betekent dat hij extra goed bestand moet zijn tegen krassen. En dat blijkt ook wel te kloppen. De eerste krassen zien we pas op niveau 6, wat consistent is voor Gorilla Glass. De LG V30 heeft geen Home-knop waar Nelson zich op kan uitleven. De vingerafdrukscanner daarentegen is van minder goede kwaliteit. Zoals de video laat zien is deze vrij eenvoudig te beschadigen. En als hij eenmaal bekrast is, dan doet hij niet langer. In beeld verschijnt voortdurend de melding dat de scanner schoongemaakt moet worden. In de scanner is tevens de aan/uitknop verwerkt. Deze doet het gelukkig nog wel. De vingerafdrukscanner is niet van dezelfde kwaliteit als we bij andere vlaggenschepen zien.

Het oorstuk aan de voorkant is tevens een tweede speaker. Deze wordt niet afgeschermd door stof, maar door een metalen grille. Enerzijds is dit goed omdat het de speaker goed beschermt. Van de andere kant werkt dit metaal als een magneet voor stof en magnetische deeltjes. Deze worden door het metaal aangetrokken, waardoor je het risico loopt dat je op termijn de speaker opblaast.

De behuizing is volledig gemaakt van Corning Gorilla Glass 5. De kans dat je krassen en andere beschadigingen oploopt is dus klein. Het frame, de knoppen aan de zijkant en zelfs de kleine cameraheuvel zijn gemaakt van aluminium. Daardoor ziet de LG V30 er niet alleen goed uit, maar voelen ze ook premium aan. Na ongeveer tien seconden onder een aansteker zijn de pixels onherstelbaar beschadigd. Deze slaan wit uit en herstellen zich niet.

Je ziet dat het vlaggenschip behoorlijk meebuigt als je genoeg druk uitoefent op het scherm of de achterkant. De lijm die de onderdelen bij elkaar houdt doet zijn werk: geen enkel moment zien we openingen en inkepingen verschijnen. De LG V30 overleeft dus zonder al te veel noemenswaardige incidenten het misbruik van Nelson. Hij noemt het vlaggenschip dan ook ‘premium daily driver material’.

Over de LG V30

De LG V30 heeft een 6 inch groot OLED-scherm dat omgedoopt is tot het FullVision Display. Deze heeft een schermresolutie van 2880 bij 1440 pixels (QHD+) en komt net als de LG G6 met een 18:9 beeldverhouding. Daarnaast is het scherm uitgerust met Gorilla Glass 5, HDR10 en Dolby Vision. De Qualcomm Snapdragon 835 heeft een processorsnelheid van 2,45 GHz. Deze wordt aangevuld met de Adreno 540 GPU, 4 GB RAM en 64 GB aan uitbreidbaar geheugen.

Achterop vinden we een 16 en 13 megapixelcamera, waarvan de eerste een f/1.6 diafragma heeft. Hiermee vangt de beeldsensor naar eigen zeggen 25 procent meer licht op in vergelijking met telefoons met f/1.8 lensopening. Foto’s en video’s komen door het grotere diafragma nog beter uit de verf komen. In plaats van een plastic lens heeft LG voor een glazen Crystal Clear Lens gekozen. Hierdoor zien kleuren en nog levendiger en voller uit. Selfies schiet je met een 5 megapixelcamera. Tevens is deze camera uitgerust met gezichtsherkenningssoftware.

Tot slot is de LG V30 uitgerust met features als NFC-chip, USB-C aansluiting, vingerafdrukscanner, IP68 certificering en verbeterde Hi-Fi Quad DAC. De batterij heeft een vermogen van 3300 mAh en ondersteunt Quick Charge 3.0. In het begin moet je genoegen nemen met Android 7.1 Nougat, maar een update naar Android 8.0 Oreo ligt in het verschiet.

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones