De LG V40 ThinQ is een veelzijdige vijf camera smartphone

De LG V40 ThinQ is een veelzijdige vijf camera smartphone

Het laatste LG vlaggenschip van 2018 is officieel gepresenteerd. De LG V40 ThinQ is een krachtige Snapdragon 845 aangedreven smartphone met wel vijf camera’s. Het toestel biedt een veelzijdige camera ervaring dankzij de drievoudige hoofdcamera en dual selfie camera.

Het ontwerp van de LG V40 ThinQ is herkenbaar en heeft erg veel overeenkomsten met de LG V30. Aan de achterkant tref je echter een drievoudige hoofdcamera en aan de voorkant vind je een groot 6,4 inch P OLED beeldscherm met notch. De krachtbron van de nieuwe smartphone is gelijk aan die van de LG G7 ThinQ. Het nieuwe V vlaggenschip heeft kleine upgrades ten opzichte van de G7 en is vooral gericht op de camera prestaties.

LG V40 ThinQ abonnement

Waarom je de LG V40 ThinQ wilt kopen

Met de LG V40 ThinQ heeft de Koreaanse fabrikant weer een goed alternatief voor de peperdure iPhone XS Max of Samsung Galaxy Note 9 gepresenteerd. Het toestel is niet per definitie beter in het maken van foto’s in verhouding tot deze premium concurrenten. Waarin de LG V40 namelijk uitblinkt is de veelzijdigheid van dit toestel. Je krijgt namelijk veel meer camera opties dankzij de drievoudige hoofdcamera en dual selfie camera. Nog een flink voordeel van het LG toestel is dat de telefoon tegen een stootje kan en voldoet aan de MIL STD 810G eisen.

Specificaties van de vijf camera

De triple hoofdcamera van de LG V40 ThinQ bestaat uit een primaire 12 megapixel hoofdcamera met f/1.5 diafragma en flinke 1.4μm lens. Daarnaast ligt een 12 megapixel telelens voor diepte en een 16 megapixel breedhoek lens. Je schiet met de V40 niet alleen die prachtige bokeh portret foto’s maar kunt ook veel meer in beeld krijgen dankzij de breedhoek lens. De drievoudige camera wordt optimaal gebruikt en je kunt met Triple Shot gelijktijdig een foto maken met dit drietal. Je krijgt drie verschillende foto’s van hetzelfde moment en een soort inzoom filmpje. Het duurt alleen wel even voordat de beelden gecomprimeerd zijn tot een kort filmpje.

Ook het maken van selfies is veelzijdiger geworden. De dual selfie camera bestaat uit een 8 megapixel selfie camera met f/1.9 diafragma in combinatie met een breedhoek lens van 5 megapixels. Je maakt hiermee prachtige selfies en kunt kiezen tussen jezelf of je gehele vriendengroep als je een selfie maakt.

LG V40 ThinQ specificaties

Zoals je mag verwachten van een premium vlaggenschip beschikt de LG V40 ThinQ over een groot 6,4 inch P OLED beeldscherm met notch. Het prettige van een OLED beeldscherm is dat je de notch erg goed kan verbergen (erg prettig de notch-haters). Het scherm is haarscherp en heeft een hoge resolutie van 3120 x 1440 pixels en een hoge beeldverhouding van 19,5:9. Hierdoor is dit toestel slanker dan andere telefoons. De krachtbron komt uit de stal van Qualcomm. Het is een snelle Snapdragon 845 processor met 6 GB aan werkgeheugen. Herkenbaar? Dat klopt want die vind je ook in de LG G7 ThinQ. Er is 64 GB of 128 GB aan opslagruimte beschikbaar. Stroom wordt geleverd vanuit een 3.300 mAh accu en daarmee heeft LG wel een kleine achterstand om de concurrentie. De Samsung Galaxy Note 9 heeft ook een 6,4 inch beeldscherm maar wel een 4.000 mAh accu.

LG V40 ThinQ abonnement

LG V40 ThinQ meeslepend geluid

LG heeft audio van hoge kwaliteit als speerpunt op haar smartphones en daarin is de LG V40 ThinQ geen uitzondering. Het is de eerste LG telefoon met het label Audio Tuned by Meridian. De 32-bits Hi-Fi Quad DAC in het toestel produceert een gebalanceerde geluidssignatuur. Hierdoor komt het geluid extreem dicht bij de kwaliteit van de originele opname. Daarnaast heeft het vlaggenschip een krachtige Boombox Speaker, die oorspronkelijk werd geïntroduceerd op de LG G7 ThinQ.

De krachtige LG V40 ThinQ is binnenkort te koop in vier hippe kleuren; Platinum Gray, Aurora Black, Carmine Red en Moroccan Blue. Voordat de LG V20 ons land bereikt duurde dat maanden. De LG V30 lag al veel eerder in de winkels. De prijs van het toestel was 899 euro. De LG V40 ThinQ zien we zeer waarschijnlijk binnenkort in de winkels en we verwachten dat het toestel 899 tot 999 euro zal kosten.

Bron: LG

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones