LG: ‘Verkoop LG G5 valt tegen’

LG: ‘Verkoop LG G5 valt tegen’

De verkoopcijfers van de LG G5 vallen tegen, zo laat het bedrijf in een reactie weten tegenover de Korea Times. Daarom neemt het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf maatregelen. De komende maanden wil het bedrijf zijn imago opschonen met een nieuw marketingplan. Daarnaast heeft het reeds een groot aantal medewerkers ontslagen en vervangen.

De kwartaalcijfers staan op het punt om gepresenteerd te worden. Voor het eind van de maand doen grote beursgenoteerde bedrijven als Apple, Samsung en Microsoft hun boekje open over de financiële resultaten van de maanden april, mei en juni. LG neemt alvast een voorsprong en is pijnlijk eerlijk over de prestaties van de LG G5.

Reorganisatie

Het meest recente vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse smartphoneproducent slaagt er niet in om het toestel aan de man te brengen. Daar moet verandering in komen. Om dat te realiseren heeft LG een werkgroep in het leven geroepen die strategieën ontwikkelt voor productontwikkeling en het productieproces, maar ook de promotie, marketing en sales. Deze werkgroep gaat door het leven als het Program Management Office of kortweg PMO.

Daarnaast zet LG flink in op reorganisatie. Het heeft reeds enkele honderden medewerkers op straat gezet en diens opvolgers benoemd. Zo hoopt het bedrijf dat deze nieuwe gezichten met nieuwe inzichten en ideeën om de verkoop van de LG G5 te stimuleren op de proppen komen. Analisten daarentegen beweren dat deze organisatie een ander doel heeft, namelijk het besparen op de vaste kosten. Het bedrijf boekt namelijk al drie opeenvolgende kwartalen minder winst. Om het tij te keren was LG genoodzaakt om iets aan zijn kostenposten te doen.

LG G5

Concurrentie

De LG G5 is een bijzonder toestel. Naast degelijke high-end specificaties is hij nog veelzijdiger te maken dankzij het modulaire design. Zo is deze smartphone onder meer uit te rusten met een 360 gradencamera, extra accupack en een Hi-Fi Plus module voor een mooi en zuiver geluidje. Maar deze modules komen wel met een prijskaartje. Het goedkoopste accessoirestuk gaat voor 99 euro over de toonbank, maar er zijn genoeg modules die bijna het drievoudige daarvan kosten. En dat bovenop de prijs van het vlaggenschip die al 699 euro kost in de winkels. Probeer consumenten hier maar eens van te overtuigen.

Volgens allerhande deskundigen ondervindt LG flink wat last van concurrenten als Apple, Samsung en Huawei. Apple is de meest succesvolle smartphoneverkoper ter wereld, maar ook dit bedrijf zag de afgelopen maanden de verkoop afnemen. Samsung is de grootste producent van Android-telefoons en –tablets en weet dankzij producten als de Samsung Galaxy S7 goede resultaten te boeken. Huawei schiet als een paddenstoel uit de grond en zag de verkoop het afgelopen jaar toenemen met zo’n 60%. Probeer je in zo’n markt maar eens te onderscheiden.

Analisten voorspellen dan ook niet veel goeds. Zij denken dat LG in de afgelopen drie maanden 2,2 miljoen exemplaren van de LG G5 heeft verkocht. De prognose lag echter op 3 miljoen.

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding