Twee nieuw LG vlaggenschepen LGM-G600L & LGUS997

Twee nieuw LG vlaggenschepen LGM-G600L & LGUS997

Uit Geekbench blijkt dat LG een serie nieuwe vlaggenschepen aan het testen is. Eerder deze week kwamen we al een van die vlaggenschepen tegen. Vandaag treffen we twee nieuwe LG vlaggenschepen. De LGE LGUS997 en de LGM-G600L. Zien we nieuwe toestellen voor het hoge middensegment of test het Zuid-Koreaanse bedrijf verschillende LG G6 modellen?

Het lijkt erop dat LG zich klaar maakt voor de lancering van één of meerder nieuwe vlaggenschepen. De Zuid-Koreaanse smartphone fabrikant test nieuwe vlaggenschip modellen op Geekbench. Vandaag komen we de LGE LGUS997 en de LGE LGM-G600L tegen. Het tweetal heeft een 2,19 GHz MSM 8996 processor. De code gebruikt Qualcomm voor zowel de Snapdragon 821 als de Snapdragon 820.

LG vlaggenschip LGUS997

De LGE LGUS997 kan speciaal ontwikkeld zijn voor een Amerikaanse provider. Verschillende grote providers in Amerika werken samen met fabrikanten voor top modellen. Zo heb je bijvoorbeeld een speciale Moto Z (Droid) voor T-Mobile. In Amerika worden op dit moment de Snapdragon 820 processor aangedreven LG G5 en LG V20 verkocht. Een speciale versie van een van deze toestellen voor een dergelijk grote provider is niet ongehoord. De Geekbench resultaten laten zien dat het toestel 4 GB werkgeheugen heeft en wordt aangedreven door MSM 8996 processor van Qualcomm. De quad-core processor is geklokt op 2,19 GHz en heeft als besturingssysteem Android 7.0 Nougat.

LG vlaggenschip LGE LGUS997

LGE LGM-G600L

Naast het verschijnen van een toestel dat mogelijk alleen voor de Amerikaanse markt wordt gemaakt, zien we vandaag nog een LG vlaggenschip benchmark test. De LGE LGM-G600L wordt ook aangedreven door een MSM 8996 processor. De code die fabrikant Qualcomm gebruikt voor de Snapdragon 820 en 821 processors. Het is bijna niet te zeggen welke van de twee het kan zijn. De kloksnelheid suggereert een Snapdragon 821 en de score juist de SD820. De LGM-G600L wordt aangedreven door een MSM 8996 processor geklokt op 2,19 GHz met 4 GB aan werkgeheugen. Het besturingssysteem van de LG is Android 7.0 Nougat.

LG vlaggenschip LGE LGM-G600L

Wel of geen Snapdragon 821 processor

Helaas kunnen we niet met zekerheid zeggen dat beide toestellen een Snapdragon 820 processor of juist een Snapdragon 821 hebben. De code MSM 8996 geldt namelijk voor beide SoC’s. Als we vervolgens kijken naar de kloksnelheid en die vergelijken met de score van de LG G5 (onder) zien we wel een verschil. De G5 wordt aangedreven door de Snapdragon 820 processor. De Geekbenchscore van het vlaggenschip uit 2016 laat een kloksnelheid van 1,59 GHz zien. Het betekent dat Geekbench de kloksnelheid van de laagste kern neemt. Uit die informatie mogen we aannemen dat de laagste kloksnelheid bij de twee nieuwe LG vlaggenschepen 2,19 GHz is. In dat geval mogen we concluderen dat we hier de bescheiden score van twee een Snapdragon 821 aangedreven vlaggenschepen zien.

Vervolgens bekijken we de scores van het drietal. Dan kunnen totaal geen conclusie trekken. Want de scores van de LG G5 toestellen lopen nogal uiteen. Ter beeldvorming hebben we er hier een aantal toegevoegd. Het zou dus maar zo kunnen dat we hier scores zien van enkele LG G6 modellen. Helaas is dat niet met enige zekerheid te zeggen. De beide LG vlaggenschepen kunnen ook twee nieuwe Snapdragon 820 aangedreven modellen zijn. Modellen die speciaal gemaakt zijn voor het hogere midden segment.

De LG G6 verschijnt op 26 februari tijden een speciaal LG evenement in Barcelona. Tot die tijd verwachten we je nog veel meer nieuwst over het nieuwe vlaggenschip te mogen vertellen.

LG G5 Geekbench

LG G5 scores

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Reacties (1)
Ijaz schreef op 9 juni 2017 om 16:31

Lgm g600l bad quality this mobile have not conference call facelity ..

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones