LG X Power geland in Nederland

LG X Power geland in Nederland

Op zoek naar een budgettelefoon met een enorme batterij? Dan is de LG X Power wellicht iets voor jou. Dit toestel is vanaf nu in ons land te koop, zij het dat hij nog maar mondjesmaat beschikbaar is. Een los exemplaar gaat over de toonbank voor 198 euro. Dan heb je een toestel met een accu waar je makkelijk twee dagen mee vooruit zou moeten kunnen.

Komt de LG X Power je niet bekend voor? Laten we dan je geheugen opfrissen. Het is half juni als LG een viertal nieuwe budgetsmartphones lanceert: de LG X Mach, LG X Style, LG Max Fill Out en LG X Power. Met deze vier telefoons wil de Zuid-Koreaanse smartphonemaker voor iedere consument wat bieden: de een zoekt een toestel met een groot scherm, de ander heeft liever een krachtige processor, en weer een ander wil juist een smartphone met een grote accucapaciteit. Het laatste punt moet kopers er toe aanzetten om voor de LG X Power te kiezen: deze heeft een batterij met maar een vermogen van maar liefst 4100 mAh. Bijna geen enkel toestel heeft zo veel power onder de motorkap, zelfs de meeste high-end vlaggenschepen komen niet zo ver.

Specificaties LG X Power

De LG X Power heeft een 5.3 inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 720 bij 1280 pixels (HD). Een snelheidsduivel en krachtpatser mogen we hem niet noemen, maar dat is ook niet zo vreemd gezien het prijskaartje. Dat wordt nog eens benadrukt als we kijken wat er zich onder de motorkap bevindt. Zo wordt het budgettoestel aangedreven door een MT6735 quad-core processor van MediaTek. Deze bestaat uit vier 1.3GHz ARM Cortex-A53 kernen. Daarnaast treffen we de Mali-T720 GPU aan. Het werkgeheugen bedraagt 2GB, het intern geheugen komt niet verder dan 16GB. Het is mogelijk om het geheugen te verdubbelen tot 32GB, mits je een microSD-kaart hebt.

De primaire camera wordt gevormd door een 13 megapixelcamera. Bijzondere features als laser-autofocus of dual-camera hoef je niet te verwachten: de hoofdcamera bestaat uit een enkele lens met autofocus en LED-flitser. De maximale videokwaliteit bedraagt 1080p (Full HD) met een frameratesnelheid van 30 FPS. Aan de voorkant heeft LG een 5 megapixelcamera geplaatst om selfies mee te schieten.

LG X Power

Je zult genoegen moeten nemen met single-band WiFi (802.11 b/g/n). Verder beschikt de LG X Power over Bluetooth 4.2 (LE), GPS, NFC en 4G/LTE-module. Jammer genoeg behoort deze tot LTE categorie 4, wat inhoudt dat hij op 1700 MHz werkt en dus niet compatibel is met de 4G-netwerken die Nederlandse providers aanbieden. Zoals gezegd heeft de LG X Power een 4100 mAh batterij. Als je geen grootverbruiker bent kun je hiermee gemakkelijk twee dagen vooruit. De accu ondersteunt Fast Charging, al is niet bekend hoeveel tijd het in beslag neemt om het toestel volledig op te laden. Tot slot draait de budgettelefoon op Android 6.0 Marshmallow met daaroverheen LG UX 5.0 als skin.

Prijs en beschikbaarheid

De LG X Power is op het moment van schrijven enkel verkrijgbaar via Belsimpel. Als je hem vandaag bestelt, duurt het 2 tot 4 werkdagen voordat je hem in huis hebt. Een los toestel heb je al voor 198 euro. Hij is ook in combinatie met een abonnement te bestellen.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones