LG zet grote stap in OLED beeldscherm strijd

LG OLED flex

GizmoChina weet ons te vertellen dat LG een enorme stap gezet heeft in de OLED beeldscherm strijd.

In de door Samsung gedomineerde markt heeft LG een grote slag geslagen en levert OLED beeldschermen aan Huawei en Xiaomi, de twee top smartphone verkopers van China.

OLED Technologie

In de afgelopen jaren heeft de OLED-technologie de tijd gehad om volwassen te worden en het lijkt erop dat het einde van de LCD-schermen in zicht komt. In ieder geval voor de high-end apparaten want steeds meer smartphone fabrikanten kiezen voor een AMOLED beeldscherm. Veel van de 2016 vlaggenschepen zijn voorzien van deze technologie en ook budget vlaggenschepen als de OnePlus 3 hebben een AMOLED-beeldscherm. De huidige nummer één in de OLED-techniek is Samsung de Techreus levert 95% van de AMOLED-beeldschermen in de smartphone industrie.

LG flexible OLED

LG is nummer twee in OLED-technologie. Tot nu toe was de landgenoot van Samsung er nog niet in geslaagd om met zijn OLED-beeldschermen de strijd tegen Samsung aan te gaan. LG gebruikte de beeldschermen, behalve bij enkele modellen zoals de LG G Flex, niet eens voor zijn eigen producten. Het 2016 vlaggenschip de LG G5 heeft bijvoorbeeld een Quad HD IPS scherm.

LG verschuift focus op smartphone OLED-techniek

Beide tech reuzen uit Zuid Korea waren in hun eigen markt koploper en beide richten zich nu op een andere markt. Zo bereidt Samsung een aanval op de enige markt waar het bedrijf geen of weinig aanwezigheid heeft, de laptop markt. LG neemt een grote stap in de productie van OLED beeldschermen voor smartphones. Men verwacht dat LG richting het einde van dit steeds vaker OLED panelen voor zijn eigen telefoons gebruikt. De bronnen van GizomChina melden dat fabrikant tegen die tijd ook OLED beeldschermen aan Xiaomi en Huawei levert.

 

Stijging marktaandeel LG

Aangezien Huawei en Xiaomi de twee top smartphone verkopers in China zijn, heeft LG er een enorme portefeuille voor de OLED displays bij. Nu moet het bedrijf de beeldschermen nog kunnen leveren. Zeker is in ieder geval dat LG hiermee een grote stap richting concurrent Samsung zet.

Het is interessant om te zien welke toestellen van Huawei en Xiaomi gaan verschijnen met deze schermen. Gaan we ook ‘edge’ displays zien?

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones