LineageOS heeft 1.7 miljoen gebruikers

LineageOS heeft 1.7 miljoen gebruikers

LineageOS heeft 1.7 miljoen actieve gebruikers, zo meldt het bedrijf vandaag. De OnePlus One is het meest populaire model, gevolgd door de Samsung Galaxy S3 uit 2012. In Nederland zijn zo’n 9000 actieve gebruikers.

Het is een veelgehoorde klacht onder bezitters van Android telefoons: het updatebeleid. Of liever gezegd, het gebrek aan updates. Veel fabrikanten ondersteunen hun toestellen vaak slechts 2 jaar, daar waar iPhones vaak tot wel 4 jaar actief ondersteunt worden. Bovenop komend nadeel voor Android bezitters is dat hun toestellen vaak achterlopen op het gebied van broodnodige (veiligheids)updates. Zo komt het veelvuldig voor dat toestellen slechts enkele updates per jaar ontvangen. Voornamelijk in het lagere- en middenklassesegment zijn dit geen ongebruikelijke praktijken. Derhalve zoeken eigenaren van dergelijke toestellen een oplossing, welke zij grotendeels gevonden lijken te hebben in LineageOS.

‘OnePlus One is populairste toestel’

LineageOS komt voort uit CyanogenMod, welke draaide op de OnePlus One. Het besturingssysteem heeft als belangrijkste doel om toestellen die niet meer officieel door de fabrikant ondersteunt worden, toch te voorzien van broodnodige veiligheidsupdates. Afgelopen week vierde het besturingssysteem zijn eerste verjaardag en besloot zodoende enkele statistieken de wereld in te slingeren. Eén jaar na oprichting gebruiken 1.7 miljoen mensen de software actief, zo kunnen we lezen. Meest populaire toestel is de OnePlus One, uit 2014. Daarna komt de Samsung Galaxy S3 uit 2012. Daarna volgen achtereenvolgens de Xiaomi Redmi Note 4, Motorola Moto G uit 2015 en Samsung Galaxy S5. LineageOS is compatibel met zo’n 180 telefoons. Volgens de statistieken zijn er in Nederland ongeveer 9000 actieve gebruikers. LineageOS is het meest populair in achtereenvolgens India, China, Brazilië, Rusland en Duitsland. Let wel: dit zijn absolute cijfers, en geen relatieve verhoudingen.

Over de OnePlus One

De OnePlus One gaat tegenwoordig door het leven als de originele ‘Flagship killer’. Het toestel uit 2014 kostte weinig, bracht een hoop en daagde partijen als Samsung uit om hun meerwaarde te bewijzen. Daar waar zijn concurrenten vaak rond de 700 euro kostten, diende je voor de OnePlus One ‘slechts’ 299 euro neer te tellen. Daarvoor kreeg je een stijlvol vormgegeven toestel met fraai afgewerkte achterkant van Sandstone Black materiaal. In het dagelijks gebruik was het toestel lekker snel vanwege de uitstekende Snapdragon 801 processor. Ook qua cameraprestaties had je niks te klagen. Als kers op de taart draaide het toestel bovendien een zeer kale versie van Android, namelijk Cyanogenmod. Later werd deze software opgevolgd door OxygenOS, OnePlus’ eigen Android-skin. Het voordeel van dergelijke software is dat het grotendeels is ontdaan van bloatware.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones