14 november 2014 door in Motorola.

moto-gHet lijkt erop dat de Motorola Moto G een primeurtje heeft: verschillende Moto G-gebruikers lieten woensdag weten dat ze al een update hebben naar het nieuwste Android-besturingssysteem. Daarmee is Motorola nog eerder dan de Nexus-toestellen van Google zelf, die Android 5.0 Lollipop heeft ontwikkeld.

Vorige week werd er al onder een select aantal gebruikers een zogenoemde soak test uitgevoerd op de Motorola Moto G en Moto X, om te kijken of Android 5.0 goed draaide op de telefoon. De test werd echter snel teruggetrokken.

Ook komen er bij een uitrol release notes aan te pas, deze zijn al te vinden op de website van Motorola. De update voor de Moto G lijkt wereldwijd verspreid.

Eerder dan Google Nexus

De Nexus-toestellen van Google draaien op de pure versie van Android zelf. Het maakt het dus nog opmerkelijker dat Motorola eerder is, aangezien fabrikanten nog hun eigen softwarelaag over Android heen verwerken.

Motorola is echter zuinigjes met de aanpassingen die daaraan te pas komen. De Lollipop-update voor Moto G-gebruikers bedraagt 386 MB.

Alleen de Nexus 9-tablet van Google en HTC draaide hiervoor al op 5.0 Lollipop, deze kreeg de tablet meteen bij zijn lancering.

Ook LG maakte deze week bekend met een Lollipop-uitrol te komen voor de LG G3 in Polen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones