15 december 2014 door in Microsoft.

microsoft-lumiaHet is vrijwel zeker dat Microsoft werkt aan een goedkoop Windows Phone-toestel: de Lumia 435. Een knap uitziende telefoon met niet al te uitgebreide specificaties. Het toestel zal nog goedkoper worden dan de Nokia Lumia 535. Dat schrijft GSMArena. Deze telefoon moet de onderkant van de markt veroveren en zal nog geen honderd euro kosten. 

Specificaties

Er zit een Qualcomm Snapdragon 200-processor in (waarschijnlijk 1,2 GHz) en een WVGA-scherm van 4 inch. Deze heeft 480×800 pixels. De telefoon ondersteunt ook dual sim. Er zit één camera in (niet elk nieuw toestel is een selfietelefoon) van 5 megapixels. De telefoon is 118.1 bij 64.7 millimeter groot. Hoeveel opslaggeheugen er beschikbaar is, is nog niet bekend. Waarschijnlijk 512 MB.

De stroom krijgt de telefoon via een BV-5J-batterij, speciaal voor de telefoon ontworpen. Deze wordt nu getest in India. Dat vermoeden komt vanwege onderstaand screenshot. Die is afkomstig van de Indiase website Zauba die import registreert:

Lumia-435-India_thumb

 

In India zal de telefoon waarschijnlijk ook het eerst worden verkocht. Welke landen er volgen, is niet officieel bekend. Waarschijnlijk worden dat opkomende landen zoals India, China, Zuid-Amerika en Afrika.

Onderkant markt

Veel zal de telefoon niet kosten: waarschijnlijk 63 euro. In juni werd de Lumia 530 aangekondigd, deze wordt verkrijgbaar voor 99 euro en is al sinds september verkrijgbaar.

Eerst was men in de veronderstelling dat deze telefoon de onderkant van de markt moest gaan veroveren. De Lumia 435 is echter nog onder de 530 gepositioneerd.

Annulering Lumia 1030

Een paar dagen terug schreef The Verge nog dat Microsoft de komst van de Lumia 1030 annuleert. Dat toestel zou volgens de fabrikant niet kunnen concurreren met de huidige markt. Wellicht verschijnt deze wanneer Microsoft een nieuw mobiel besturingssysteem lanceert. In ieder geval zal de telefoon niet zo snel verschijnen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones