Lumia 535 kampt met schermproblemen

Lumia 535Nog maar net in de schappen, wat waren we lovend over z’n prijs en specificaties en ai: nu negatief in het nieuws. De Lumia 535 kampt met touchscreen issues. Een paar Lumia-gebruikers klagen dat het touchscreen niet geweldig werkt, zou zou het scherm niet altijd reageren op vingertikken. Inmiddels ook bevestigd door fabrikant Microsoft, die momenteel werkt aan een fix voor dit probleem.

Scherm presteert slecht

De telefoon zou slecht reageren bij de multi touch detectie en veel minder gevoelig zijn waardoor hij je vingerafdruk op de verkeerde plek registreert. Ook niet heel handig natuurlijk. Microsoft claimt dat de aanraakgevoeligheid juist te hoog is.

De reactie van Microsoft was geen officiële mededeling, maar het werd gezegd tegen klagende Facebook-gebruikers middels een officieel kanaal. De fabrikant erkent dat het scherm slechter presenteert dan dat hij kan.  Wanneer die wordt uitgebracht is niet bekend, maar dat zal waarschijnlijk niet lang duren.

Screen magnifier

Natuurlijk is het ook leuk om een eigen onderzoekje te doen en daar niet echt op hoeven wachten. Een paar Lumia 535-eigenaren hebben enige verbetering gevonden: bij de toegangsinstellingen van de telefoon zetten ze de screen magnifier uit. Helaas werkt dat niet voor iedereen, dus het blijft wachten op de officiële update. Het zou zomaar eens kunnen dat er ook problemen in de hardware zitten die het erger kunnen maken.

Lumia 535

De Lumia 535 is de eerste ‘eigen’ smartphone van Microsoft. Het is een zogenoemde 5x5x5 telefoon: een 5,5-inch beeldscherm, 5 megapixels-camera en 5 typerende Microsoft-diensten (Office, Outlook, Skype, OneDrive en Cortana).

De telefoon draait op een 1,2 GHz quad-core processor met 1 GB RAM-geheugen. De opslagcapaciteit is 8 GB, uitbreidbaar met microSD. De telefoon draait op Windows 8.1. 4G-ondersteuning is niet aanwezig.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones