Lumia 950 krijgt al prijsverlaging voor release

Lumia 950 krijgt al prijsverlaging voor release

Begin deze maand introduceerde Microsoft twee nieuwe telefoons: de Lumia 950 en de Lumia 950 XL. In Engeland zouden deze nieuwe telefoons voor een prijs van 500 en 550 pond verkocht gaan worden. Dit waren de prijzen die tijdens de aankondiging van de telefoons bekend werd gemaakt. Nog voor de release van beide toestellen, heeft Microsoft de prijs echter al stilletjes laten zakken. Hierdoor betaal je nu 450 en 530 pond voor respectievelijk de 950 en de 950 XL.

Microsoft Lumia 950 prijzen

Engeland heeft dus een prijsverlaging gekregen wat betreft de nieuwe telefoons van Microsoft. Hierdoor betaal je, omgerekend naar euro’s, 625 euro voor de Lumia 950 en 735 euro voor de Lumia 950 XL. Wel zijn deze prijzen nog steeds hoger dan dat je er in Amerika voor neer moet leggen. In Amerika kosten ze namelijk zo’n 500 en 590 euro. Wat de definitieve prijs in Nederland zal gaan worden, is momenteel onbekend. Het is in Nederland wel mogelijk om de toestellen te bestellen bij enkele online aanbieders, zo betaal je bij Belsimpel respectievelijk 599 en 699 euro voor de 950 en 950 XL.

Wat de prijsverlaging in Engeland voor Nederland betekent, is nog onbekend. Het zou in eerste instantie er niet heel erg op lijken dat dit te maken heeft met de wisselkoersen tussen de pond en de dollar. Deze zijn de laatste tijd redelijk stabiel gebleven. Wellicht dat Microsoft de prijzen overal wat lager wil maken, zodat het betere concurrentie kan leveren tegen de vlaggenschepen van andere fabrikanten op het gebied van de prijs.

Over de Lumia 950’s

Anderhalf jaar lang had Microsoft hetzelfde vlaggenschip, en werd het dus wel weer eens tijd voor een nieuwe. De Lumia 950 en Lumia 950 XL lijken erg op elkaar, en het grootste verschil is het scherm. De eerstgenoemde beschikt over een 5,2 inch scherm, waar de laatste een 5,7 inch scherm heeft. Beide telefoons hebben sterk verbeterde specificaties, en krijgen Windows 10 als besturingssysteem. Als unieke feature brengt Windows Continuum naar de telefoons. Hiermee is het mogelijk om je Lumia als een desktop te gebruiken. Je telefoon wordt daardoor omgetoverd in een volwaardige computer.

(via)

Bekijk het laatste nieuws over Microsoft:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones