Maak een film met je telefoon en win een Huawei Mate 9

Maak een film met je telefoon en win een Huawei Mate 9

Altijd al eens Beverly Hills willen bezoeken? Mooi! Huawei houdt namelijk momenteel een wedstrijd waarbij de hoofdprijs een geheel verzorgde reis naar deze stad vol glitter en glamour is. Het enige nadeel, is dat Nederlanders niet mogen mee doen. Is dat eens even balen.

Huawei inspireert toekomstige filmmakers

Huawei probeert toekomstige filmmakers te inspireren door een wedstrijd te houden waarin je leuke prijzen kunt winnen. Geïnteresseerden kunnen een 90-seconden durende trailer voor een film maken en die opsturen naar de fabrikant. Je kunt de film hierbij opsturen door middel van Twitter, Facebook en Instagram door de hashtags #HuaweiMobileFilms en #Contest te gebruiken. Enige voorwaarde hierbij is dat de film geschoten moet zijn met enkel behulp van je smartphone. Geen professionele apparatuur, microfoons of extra lichtwerk: gewoon filmen met je mobiel. De bedoeling van de trailer is om te laten zien waarom jouw film interessant genoeg is om een volwaardige productie van te maken. Huawei gaat uit alle inzendingen acht finalisten kiezen die allemaal een splinternieuwe Huawei Mate 9 ontvangen in combinatie met tripod-statief, zodat je beeld goed stabiel is. Op deze telefoon gaan zij hun uiteindelijke volledige speelfilm maken.

Het addertje onder het gras

De inschrijfperiode is al begonnen en loopt tot vanavond door. De finalisten hebben tot aan 16 juni de tijd om hun volledige film te maken en wederom op te sturen. Hierbij zullen drie films in de prijzen vallen. Deze winnaars zullen worden gekozen door mensen die stemmen, een professionele vakjury en Huawei zelf. De drie uiteindelijke winnaars zullen worden uitgenodigd om 6 en 7 juli naar Beverly Hills te komen om daar de grootse prijsuitreiking zelf mee te maken. Hierbij dekt Huawei al je onkosten zoals hotelovernachting, maaltijden en drinken en ook het vervoer. Klinkt fantastisch he? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. De wedstrijd is alleen gelding in de Verenigde Staten. In de uitleg post op Facebook legt Huawei expliciet uit dat geïnteresseerden van buiten de VS het niet eens hoeven te proberen: hun inzendingen zullen niet worden bekeken.

Jammer, want ook Nederlandse filmmakers zouden graag met de actie aan de slag gaan, zo blijkt uit de reacties op datzelfde artikel. De Huawei Mate 9 beschikt immers over een dual-camera opstelling met resoluties van 20 en 12 megapixels, f/2.2 diafragma, 27mm lens en twee keer zoom. Daarbij beschikt het toestel ook standaard over optische beeldstabilisatie en maakt hij video’s in zeer hoge resoluties. Dit alles wordt geleverd door het bedrijf Leica, een begrip in de wereld van optiek en camera’s. De Huawei Mate 9 leent zich dus bij uitstek voor filmmakers over de gehele wereld.

 

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones