Magneten veroorzaken fotoproblemen iPhone 6

Magneten veroorzaken fotoproblemen iPhone 6

Near Field Communication (NFC)Telecomgigant Apple waarschuwt zijn klanten voor het gebruik van accessoires die magneten bevatten. Deze hulpstukken kunnen er namelijk toe leiden dat foto’s die met het toestel gemaakt worden, onscherp en niet helder zijn.

Apple meldt de waarschuwing op zijn eigen website. De zogenaamde ‘magneetaccessoires’ bestaan vaak uit onder andere een lens die iPhone-eigenaren kunnen plaatsen op de achterzijde van hun toestel. De opzetstukken worden geplaatst door middel van magneten.

Hulpstukken

Aanvankelijk zorgen deze accessoires ervoor dat er betere foto’s kunnen worden gemaakt. Er kan namelijk verder en beter optisch worden ingezoomd dan zonder de hulpstukken. De smartphonemaker ontdekte echter dat er ook nadelen kleven aan de lenzen. Zo zou de werking van de optische beeldstabilisator door de magneet worden beïnvloed. Dit kan als gevolg leiden tot problemen met de focus van de lens. Zo worden de foto’s vaag en onscherp, en hebben de opzetstukken daarmee alles behalve hun doel bereikt: het maken van betere en mooiere foto’s.

Nfc

De foto’s zijn niet de enige onderdelen van de iPhone 6 en 6 Plus die hebben te lijden onder de accessoires. Deze magneten kunnen namelijk ook problemen met de nfc-chip in de iPhone veroorzaken. Door de magnetische storing die optreedt wordt de nfc-verbinding niet of nauwelijks herkend. Apple wil met name Amerikaanse smartphonebezitters waarschuwen voor de magneetaccessoires. In Amerika is de fabrikant namelijk al erg ver met de uitrol van Apple Pay, een betalingsdienst die werkt via nfc.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones