Man botviert frustratie met jeu-de-boules bal in Apple Store

Apple Store Amsterdam

Een Franse jongen was niet blij met de service van Apple en liet dat weten ook. Zonder enige wroeging stapte hij, gewapend met een jeu-de-boules bal, de Apple Store binnen en richtte voor tienduizenden euro’s aan schade aan. Er zijn videobeelden opgenomen van zijn destructiedrift.

Je bent ontevreden over de dienstverlening van de klantenservice van Apple. Hoe laat je weten dat je niet te spreken bent?

  1. Je doet je beklag aan één van de personeelsleden in de Apple Store
  2. Schrijft het hoofdkwartier aan met een boze brief
  3. Je stapt over van Apple naar Samsung
  4. Je gaat naar een Apple Store vestiging en slaat alles in je gezichtsveld kort en klein met een jeu-de-boules bal

De meesten zouden voor één van de eerste drie opties kiezen, maar niet de boze Fransman. Hij ging voor optie 4 en besloot zijn onvrede kenbaar te maken door een groot aantal iPhones, iPods en MacBook Air aan gruzelementen te slaan.

Het voorval vond plaats in een Apple Store in de Franse plaats Dijon. Op video is vastgelegd hoe een man met jeu-de-boules bal de tentoongestelde iPhones uit de docking stations haalt, ze op tafel legt en ze vervolgens vernielt met de bal. Eén harde klap per telefoon is genoeg om de smartphones te vernielen.

Waarschijnlijk had de man het vermoeden dat er iemand zou zijn die zijn taferelen zou filmen en droeg hij daarom een zonnebril. Op een gegeven moment bederft het beveiligingspersoneel van het winkelcentrum zijn pret en neemt hem mee. Het is goed te zien dat de man ruzie zoekt met de beveiligers, die gegarandeerd op de politie aan het wachten waren om hem in te rekenen. De vernielzuchtige Fransman probeert ze weg te duwen, maar de beveiligingsmensen zijn duidelijk een maatje te groot voor hem. Dan doet hij nog een vluchtpoging door weg te rennen, maar hij weet niet te ontsnappen.

Ontevreden

De man zou niet tevreden zijn geweest over de garantie op zijn Apple-producten. Tijdens zijn actie roept hij dat Apple zijn klanten niet respecteert en zich niet aan de Europese regelgeving houdt. Daarin is vastgelegd dat consumenten recht hebben op minimaal twee jaar garantie op smartphones. Apple geeft daarentegen maar één jaar garantie. Als je langer garantie wil moet je deze bijkopen met AppleCare. Dat Apple maar één jaar garantie geeft is overgewaaid uit Amerika. Daar is de wettelijk garantietermijn niet zo lang als in Europa.

Het vermoeden gaat dat de man een Apple-product heeft gekocht in het verleden en deze net buiten de garantietermijn valt. Ik denk dat we mogen aannemen dat hij in de toekomst geen nieuwe iPhone of andere Apple-producten meer gaat in het filiaal.

De man is gearresteerd door de politie en meegenomen voor ondervraging. Hij heeft naar schatting voor enkele duizenden euro’s schade aangericht.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones