Marktaandeel Android op zijn hoogtepunt

Android 5.0 LollipopOp het moment heeft Google niks te klagen. Het kan letterlijk niet beter met het Android-besturingssysteem. Het marktaandeel van Android is nu op z’n hoogste punt, beredeneren onderzoekers van Strategy Analytics. Zij spreken over een natuurlijke balans tussen Android, iOS en Windows Phone. “Vermoedelijk zal het Android nooit boven het plafond van 85 procent komen”, zegt directeur Neil Mawson tegen The Wall Street Journal. 

De cijfers

In het derde kwartaal van dit jaar draaide 84 procent van alle toestellen wereldwijd op Android. Het kwartaal ervoor waren dat er 85. Android zal volgens de onderzoekers rond dat aantal blijven schommelen.

Apple had een aandeel van 12 procent op diezelfde smartphonemarkt, Windows Phone had 3 procent en BlackBerry maar één. Ook zij lijken stabiel te zijn.

Meer Android-telefoons

Goed, volgens het onderzoeksbureau wordt het marktaandeel dus niet hoger. Toch wordt verwacht dat het absolute aantal verkochte telefoons met het besturingssysteem zal stijgen, omdat de smartphonemarkt in 2015 nog zo’n 12 procent zal groeien. De groei van Android, iOS en Windows Phone zal daarmee gelijk opgaan.

Uit de cijfers blijkt dan ook dat er meer Android-telefoons worden verkocht met diensten van Google. Dit kwartaal was dat 63 procent, daarvoor 61. Dat komt volgens Strategy Analytics door Google’s Android One-initiatief: er worden smartphones uitgebracht met stock Android en redelijke hardware voor een niet al te hoge prijs.

Verder zegt het onderzoeksbureau dat de smartphonemarkt volwassener wordt.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones