‘Massaproductie Samsung Galaxy Note 7 start in juli,...

Samsung Galaxy Note 7

Binnenkort is het zo ver: dan krijgen we de Samsung Galaxy Note 7 te zien. Op dinsdag 2 augustus doet de Zuid-Koreaanse smartphone- en tabletproducent de phablet naar verluidt uit de doeken. In tegenstelling tot de Samsung Galaxy Note 5 wil het bedrijf de Note 7 ditmaal wel naar Europa brengen. Dat betekent dat Samsung meer exemplaren van het aanstaande vlaggenschip moet produceren. Daarom gaat de massaproductie over een goeie twee weken al van start. Het wil in de korte tijd voor de presentatie maar liefst 2,5 miljoen stuks van dit apparaat maken.

Gebogen randen

We horen al weken allerhande geruchten over de Samsung Galaxy Note 7. Te beginnen bij de naam. Het lijkt zo goed als zeker vast te staan dat Samsung voor de merknaam Note 7 kiest, en zodoende de Note 6 ‘overslaat’. De reden hierachter is eenvoudig: het Zuid-Koreaanse bedrijf wil consumenten niet verwarren. Door in gelijke pas te lopen met het huidige vlaggenschip, de Samsung Galaxy S7, is het zonneklaar dat de S7 en Note 7 in hetzelfde jaar op de markt zijn gebracht.  Bij de combinatie S7 en Note 6 ligt dat minder voor de hand.

Eerder deze week vernamen we dat Samsung de Galaxy Note 7 één of meerdere gebogen randen gaat geven. Deze feature kennen we reeds van de Samsung Galaxy S6 Edge en Samsung Galaxy S7 Edge. Er zijn echter twee verschillen tussen de Galaxy S7 en Galaxy Note 7: de gebogen rand van de Note 7 zou zowel aan de voor- als de achterkant doorlopen en de Note 7 heeft een stylus –de S Pen– in de behuizing zitten.

Samsung Galaxy Note 7

Smart Glow

Vandaag is er wederom een nieuw gerucht opgedoken over de Samsung Galaxy Note 7. Zo zou de phablet rondom de primaire camera een soort van ring hebben lopen die kan oplichten. Dit is een ring met LED-lampjes die Samsung heeft omgedoopt tot Smart Glow.

Wat er zo smart aan is? Hij vormt een uitbreiding op de het notificatielampje dat we nu kennen. Deze licht op als je bijvoorbeeld een e-mail ontvangt, een WhatsApp-bericht hebt binnengekregen of je batterij bijna leeg is. Deze zelfde zien we ook bij Smart Glow. Daarnaast treedt ie in werking als je de camera gebruikt. Zo draait het lampje in de ring rondjes als je op het punt staat een selfie te nemen. Zodra de camera een gezicht detecteert zou hij beginnen te knipperen, wat inhoudt dat binnen enkele tellen een foto wordt genomen.

Massaproductie volgende maand van start

Zoals gezegd vindt de onthulling van de Samsung Galaxy Note 7 naar verluidt op 2 augustus plaats. Samsung kan het dan moeilijk maken om met lege handen aan te komen. Dat betekent dat het bedrijf binnenkort al begint met de massaproductie van het toestel. Volgens de Zuid-Koreaanse krant ET News gaat de grootschalige productie in juli van start, wat over een goeie twee weken al is.

In een maand tijd wil Samsung 2,5 miljoen exemplaren van de Galaxy Note 7 geproduceerd hebben. Dat is behoorlijk ambitieus van het technologiebedrijf. Bij diens voorganger, de Samsung Galaxy Note 5, had Samsung drie maanden nodig om 5 miljoen exemplaren van het toestel te produceren. Dat betekent dat Samsung er ditmaal de productiecapaciteit flink moet opschroeven.

Galaxy Note 7 afmeting

Specificaties Samsung Galaxy Note 7

Volgens het geruchtencircuit heeft de Samsung Galaxy Note 7 een 5.8 inch Super AMOLED-scherm hebben met Quad HD-resolutie en pixeldichtheid van 506 ppi. Een prima scherm als je hem met de Samsung Gear VR zou willen gebruiken. Onder de motorkap zou zich een nog niet aangekondigde Qualcomm Snapdragon 823 quadcore-processor bevinden, maar dat durf ik te betwijfelen. Volgens de laatste geruchten wordt deze pas aan het einde van het jaar of begin 2017 aangekondigd. Dan zou betekenen dat we deze SoC pas in de volgende generatie phablets en vlaggenschepen zullen aantreffen. De chipset gaat gepaard met een Adreno 530 GPU en 6 GB RAM. Over de opslagcapaciteit hebben we nog niets vernomen.

Verder krijgt de Galaxy Note 7 volgens de geruchten een 12 megapixelcamera met een f/1.7 diafragma. Tevens hebben we verhalen gehoord dat de phablet, net als bijvoorbeeld de Huawei P9, een dubbele camera aan de achterkant krijgt. Daarnaast zou hij voorzien zijn van USB Type-C poort, irisscanner en 4.000 mAh batterij. Verder zou de Galaxy Note 7 7,8 millimeter dik zijn en draaien op de laatste Androidversie, Android 6.0 (Marshmallow).

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones