7 november 2014 door in Apple en Google.

Google MapsEen stukje Android naar iOS: het Material Design waarmee Google het nieuwe besturingssysteem van Android vormgeeft, zal ook naar de iOS-apps komen. Het is namelijk de beurt aan Google Maps: daarvoor wordt de komende dagen een update uitgevoerd met het vernieuwde uiterlijk. Deze komt naar zowel Android als iOS. “Knoppen en lagen komen tot leven”, aldus Evelyn Kim van Google.

Strak en realistisch

In het nieuwe Android is de vormgeving flink op de schop gegaan met het Material Design. Daarmee wordt alles veel strakker en feller vormgegeven. Ook lijkt het realistischer, door het gebruik van oppervlakken en schaduwen. Daarmee hoopt Google dat je de apps nog eenvoudiger kunt bedienen.

Verrijking

Behalve kleurrijkere grafische elementen brengt Material Design ook andere lettertypes met zich mee. Voor Android 5.0 Lollipop zelf zijn ook de notificaties aangepast en zijn er meer interactieve elementen toegevoegd.

Nog meer apps

Behalve Maps heeft Google meer apps gemaakt die geschikt zijn voor je iPhone, iPad of iPod. Denk aan Uber, Hangouts, de Google zoek-app, Google +, YouTube, Gmail, Chrome, Google Drive en Play Books en Play Music. We zijn benieuwd wat hiermee gebeurt de komende tijd!

Material Design wordt geïntroduceerd in onderstaand filmpje:

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones