Maze Alpha: nieuwe topper van onbekende fabrikant

Maze Alpha: nieuwe topper van onbekende fabrikant

De onbekende fabrikant Maze Mobile kondigt een toestel aan met een zeer groot schermoppervlak met vrijwel geen randen. Maak kennis met de Maze Alpha, een echte Android topper uit China met dito specificaties.

Doet de naam Maze Mobile een belletje rinkelen?

Ooit wel eens gehoord van de telefoonfabrikant Maze Mobile? Tenzij je echt vuistdiep in de telefoonindustrie zit, gokken wij van niet. De Chinese telefoonfabrikant is al sinds 2012 actief op het gebied van het produceren, maar dan in eerste instantie in opdracht van andere fabrikanten als LG en Samsung. Sinds enkele jaren produceert het bedrijf ook zijn eigen toestellen, waarvan de nieuwste, de Maze Alpha, wel heel erg gave looks heeft. De Maze Alpha is namelijk een toestel met opvallend kleine schermranden, en daardoor een groot relatief schermoppervlak.

Het bedrijf kondigt het toestel aan op zijn eigen website, door een paar afbeeldingen te tonen en de slogan “widen your world” te verkondigen. De afbeeldingen op zichzelf leren ons niet veel. We zien weliswaar inderdaad een toestel met opmerkelijk kleine schermranden, vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S8 (Plus) en diens Infinity Display. Daarnaast zien we de achterkant van het toestel waarop een dual-camera te zien is en een flitser. Gelukkig zijn er voor dit soort situaties personen als Evan Blass, techjournalist en meester van de scoops, die al wat meer weten over de specificaties van het toestel. En die specificaties zijn zeker niet mis.

Specificaties Maze Alpha

De meester van de primeurtjes weet te melden dat het toestel een beeldschermdiagonaal van 6.0 inch zal hebben met een Full-HD resolutie. Dankzij zijn formaat valt het toestel te classificeren als tablet. Onder de motorkap bevat het toestel een chipset met naar verwachting acht kernen. Het is nog niet bekend wie de fabrikant van deze chipset zal zijn en op hoeveel GHz snelheid deze kernen geklokt zullen worden. Zoals al te zien op de foto bevat het toestel inderdaad een dual-camera opstelling aan de achterkant. De camera’s zullen van Sony afkomstig zijn, die bekend staat om zijn uitstekende kwaliteit van camera-techniek.

De tweet van Evan Blass:


Verder komen er vermoedelijk twee versies van het toestel uit: één met 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan opslagcapaciteit. De ander zal 6 GB aan werkgeheugen bevatten en maar liefst 128 GB aan opslagcapaciteit. De batterij zal een capaciteit van maar liefst 4000 mAh hebben, wat fors te noemen valt. Tot slot zal het toestel draaien op het Android 7 Nougat besturingssysteem.

Het is nog niet bekend wanneer het toestel te verkrijgen valt en voor welke prijskaartje dit gaat gebeuren. Mocht er meer bekend worden lees je dat als eerst bij ons!

 

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones