Medion Life X5520 in najaar naar Nederland

Medion Life X5520 in najaar naar Nederland

Medion heeft op de IFA-beurs een nieuwe smartphone gepresenteerd: de Medion Life X5520. Het betreft een midrange toestel met op papier degelijke specificaties en een metalen behuizing. Een medewerker van het bedrijf bevestigt tegenover onze collega’s van GSM Helpdesk dat deze smartphone komend najaar in ons land in de schappen belandt.

Gaat er niet onmiddellijk een belletje rinkelen als je de naam Medion hoort? Het van oorsprong Duitse technologiebedrijf heeft zijn naamsbekendheid voornamelijk te danken aan de laptops en tablets die te koop zijn bij de Aldi en Media Markt. Als smartphonemaker geniet het bedrijf minder bekendheid. Dat komt omdat Medion nog maar kort actief is op de Nederlandse markt: sinds begin dit jaar om precies te zijn. In april van dit jaar lanceerde het de Medion Life S5004 en Media Life S5504 in ons land. Later dit jaar wordt er nog een derde toestel aan het assortiment toegevoegd: de Medion Life X5520.

Specificaties Medion Life X5520

De Medion Life X5520 heeft een 5.5 inch LCD-scherm met 2.5D Glass en een resolutie van 1080 bij 1920 pixels, oftewel Full HD. Daarmee komt de pixeldichtheid uit op 401 ppi. Onder de motorkap heeft de Duitse smartphonemaker een Qualcomm Snapdragon 430 octa-core processor geplaatst met een maximale kloksnelheid van 1.4GHz. De beperkte rekenkracht van de CPU wordt gecompenseerd door maar liefst 4GB aan werkgeheugen. Daarbovenop krijg je standaard 64GB aan opslagruimte. Als dat nog te weinig geheugen is voor je smaak, dan kun je deze met een microSD-kaart verdubbelen tot 128GB. Zo niet, dan kun je gebruikmaken van de dual-sim ondersteuning.

Foto’s en video’s schiet je met een 13 megapixelcamera met LED-flitser. Voorop heeft Medion een 5 megapixel selfiecamera geplaatst. De Medion Life X5520 bewijst dat een vingerafdruksensor niet enkel is voorbehouden aan premium toestellen. Helaas kun je straks niet aan de slag met Android 7.0 (Nougat): de smartphone wordt met Android Marshmallow aangeleverd. Wie weet dat de fabrikant in de toekomst een update uitbrengt, maar daarover is nu nog niets bekend.

Medion Life X5520

Prijs en beschikbaarheid

Medion laat tegenover GSM Helpdesk weten dat de Medion Life X5520 komend jaar in ons land verschijnt. Over de adviesprijs wil de smartphonemaker nog niets kwijt. WinFuture noemt daarentegen een verkoopprijs van 299 euro. In de loop van de komende maanden moet er meer duidelijkheid komen over het prijskaartje.

De Medion Life X5520 verschijnt in de kleuren Titanium en Amber Gold.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding