12 februari 2015 door in Samsung.

Weer een benchmark opgedoken, en hallo: het is de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge. Deze leert ons weer nieuwe informatie. Ook dat Samsung alsnog een eigen Exynos-processor plaatst. Ook meldt Bloomberg dat Samsung’s nieuwe vlaggenschip volledig van metaal gemaakt zal worden en dat het scherm van de Edge-variant over beide zijden valt. We praten je even bij.

Onder de motorkap

De processor die we onder de motorkap zullen vinden, is de Exynos 7420-chipset. Een chipset van Samsung’s eigen makelij. Er bestond enige benchmark Galaxy S6tijd onduidelijkheid over de processor. Eerst geen Snapdragon 810-chipset, toen wel en toen weer niet.

De Exynos 7420-processor is een 64-bitchipset met vier Cortex A57-kernen en vier Cortex A53-kernen. Deze heeft een maximale kloksnelheid van 2,1 GHz. Verder kun je aflezen dat hierbij 3 gigabyte aan werkgeheugen wordt toegevoegd.

De buitenkant

Er zal 32 gigabyte aan opslaggeheugen beschikbaar komen. Daarnaast zouden er ook versies verschijnen met 64 en 128 gigabyte aan opslaggeheugen. De 64-gigabyte variant zou honderd euro duurder zijn dan de 32 gigabyte-variant. De 128 gigabyte-variant zou daar nog eens honderd euro extra bovenop kosten.

Het 5,1 inch-display is qhd en krijgt een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De camera aan de achterzijde zal foto’s in 20 megapixels schieten. De frontcamera zal je selfies in 5 megapixels opleveren.

Metalen body

Volgens persbureau Bloomberg krijgt zowel de S6 als S6 Edge een volledig metalen body. Volgens verschillende analisten zet Samsung nu alles in op het nieuwe vlaggenschip om zich te kunnen blijven onderscheiden en weer meer winst te maken.

Samsung heeft veel kwaliteit en kennis op het gebied van displays en processors en dat wordt nu dan ook volop ingezet. Daarbij blijven er ook goedkope telefoons verkocht worden om het marktaandeel intact te houden.

De Edge-variant

Samsung brengt ook een Edge-variant uit van de Galaxy S6. Deze zou een scherm krijgen die over de zijkanten van de telefoon vallen. Samsung legt de focus steeds meer richting flexibele schermen. Een goed voorbeeld daarvan is de Galaxy Note Edge. Deze werd in september 2014 aangekondigd, tegelijk met de Galaxy Note 4.

De Samsung Galaxy S6 is de opvolger van de Galaxy S5 en wordt naar verwachting op 1 maart gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones