Meer details over Nokia 6 (2018) bekend

Meer details over Nokia 6 (2018) bekend

Afgelopen week hoorden we de eerste geruchten over een vernieuwde Nokia 6 die volgend jaar gelanceerd zou worden. Deze Nokia 6 (2018) is geen verzinsel. De Duitse techjournalist Roland Quandt is hem tegengekomen in de database van de Chinese test- en keuringsautoriteit TENAA. Het toestel belooft een forse upgrade te worden ten opzichte van het huidige model.

2017 gaat de geschiedenisboeken in als het jaar dat Nokia haar rentree maakte op de smartphonemarkt. Dat wil zeggen, in naam. Feitelijk zijn het HMD Global en Foxconn die verantwoordelijk zijn voor het design, de productie en distributie van de toestellen. Het enige dat de techbedrijven doen, is de merknaam Nokia ‘lenen’ van de Finnen. Dankzij deze licentieafspraken hebben we het afgelopen jaar kennis gemaakt met diverse nieuwe Nokia-telefoons. We hebben het natuurlijk over de Nokia 2, Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6, Nokia 7 en Nokia 8. Weliswaar hebben ze nog niet allemaal hun weg gevonden naar het Europese vasteland, maar dat is waarschijnlijk een kwestie van tijd.

Wat kunnen we volgend jaar verwachten na deze indrukwekkende line-up? Het antwoord is simpel: geüpgradede versies van de reeds bestaande toestellen. Tot nu toe hebben we geruchten gehoord over de Nokia 8 (2018) en Nokia 6 (2018). Over het laatstgenoemde toestel gingen vorige week de eerste geluiden de ronde. Het enige dat we destijds hoorden was dat deze middenklasser een nieuwe processor zou krijgen. Vandaag zijn ons nieuwe berichten ter ore gekomen. De doorgaans zeer betrouwbare techjournalist en beroepslekker Roland Quandt heeft dit toestel gespot in de database van TENAA. Daarin wordt hij vermeld onder de noemer TA-1054. Een nieuwe processor is niet de enige upgrade die het toestel krijgt. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Over de Nokia 6 (2018)

De Nokia 6 (2018) lijkt qua design als twee druppels water op de huidige Nokia 6. Zo heeft hij nog altijd zijn aluminium backpanel met antennebanden die langs de onder- en bovenzijde lopen. Maar er zijn wel degelijk een aantal grote verschillen tussen de nieuwkomer en zijn voorganger.

We beginnen met het beeldscherm. Als je goed naar de foto’s kijkt die Roland Quandt heeft toegevoegd, zie je een edge-to-edge display. Aan de onder- en bovenkant zijn er twee kleine zwarte stroken te vinden die niet door het scherm worden bedekt. Dit betekent hoogstwaarschijnlijk dat het toestel een groter scherm met hogere schermresolutie krijgt. Hoe groot het scherm in doorsnee is, vermeldt de database van TENAA helaas niet. Het gerucht gaat dat hij een 6 inch IPS LCD-display krijgt. De huidige Nokia 6 heeft een 5,5 inch groot display met Full HD-resolutie. Waar we wel vrij zeker van zijn is dat de huidige 16:9 beeldverhouding plaats gaat maken voor een scherm met 18:9 verhouding. Dat betekent dus aanzienlijk meer content op je scherm.

Door het grote scherm is er niet langer plaats voor een thuisknop met vingerafdruksensor aan de voorkant. De vingerafdrukscanner vinden we straks dan ook aan de achterkant. HMD Global grijpt de kans niet aan om de Nokia 6 (2018) een dubbele camera te geven. Op de foto’s zien we nog altijd maar één cameralens.

Dat is helaas de enige concrete informatie die de database van TENAA op dit moment geeft. Daarentegen circuleren er wel al de nodige geruchten over de specificaties van de Nokia 6 (2018). Zoals we net al zeiden heeft de middenmoter naar verluidt een 6 inch groot display met Full HD+ resolutie van 2160 bij 1080 pixels en 18:9 beeldverhouding. Welke processor we onder de kap aantreffen is een raadsel. Twee namen gaan de ronde in het geruchtencircuit: de Snapdragon 630 en Snapdragon 660. Beide chipsets werden afgelopen mei gelanceerd en zijn uitstekende kandidaten om de Nokia 6 (2018) aan te sturen. Waar de meningen meer eensgezind over zijn, is de hoeveelheid werkgeheugen. Deze zou 4 GB bedragen. Vermoedelijk krijgen we wederom 32 GB aan intern geheugen. Over de resolutie van de camera tasten we nog in het duister. Het gerucht gaat wel dat we straks ook met de Nokia 6 (2018) bothies kunnen schieten. Deze feature -die officieel Dual Sight heet- vinden we momenteel alleen bij de Nokia 7 en Nokia 8.

Dat is alles wat we op het moment ‘weten’ over de Nokia 6 (2018). Zodra we meer horen laten wij uiteraard weer van ons horen op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones