Meer info over de ASUS ZenFone 5 Lite op straat

Meer info over de ASUS ZenFone 5 Lite op straat

De afgelopen weken hebben we het al regelmatig over de ASUS ZenFone 5 Lite gehad. En toch duiken er nog geregeld meer geruchten op over de veelbesproken middenklasser. De Duitse techjournalist Roland Quandt doet ook een duit in het zakje. Hij weet ons het een en ander te vertellen over de ZenFone 5 Lite dat we nog niet wisten. Ook zegt hij het een en ander al te weten over de ASUS ZenFone 5.

De uitnodigingen van ASUS voor het MWC-evenement werden begin deze maand de deur uitgedaan. De Taiwanese smartphonemaker laat weinig aan de verbeelding over. Dankzij de hasthtag #BACKTO5 en de met koeienletters geschreven getal 5 ligt het voor de hand dat we straks de opvolger van de ASUS ZenFone 4 reeks te zien krijgen. Tot nu toe ‘weten’ we twee dingen over de ASUS ZenFone 5 Lite, één van de toestellen die onderdeel uitmaakt van de serie die we eind deze maand te zien krijgen: hij krijgt een edge-to-edge display en maar liefst vier camera’s. De onderstaande foto werd afgelopen weekend door Evan Blass verspreid via zijn Twitter account. Daarop zijn het voorkant vullende scherm en de vier camera’s goed te zien.

Meer over de ASUS ZenFone 5 Lite

Onze favoriete oosterbuurman Roland Quandt heeft nog meer details voor ons over de ASUS ZenFone 5 Lite. Hij zegt dat hij van ingewijden heeft gehoord dat één van de camera’s aan de achterkant is uitgerust met een groothoeklens die alles in een hoek van 120 graden vastlegt. Selfiesticks behoren daarmee tot het verleden. Het zou ons niet verbazen als we deze ook in een van de selfiecamera’s aantreffen, maar daarover durft de beroepslekker geen uitspraak te doen.

Ook durft Quandt niets te zeggen over de resolutie van de camera’s. Zijn Amerikaanse collega Evan Blass meldde afgelopen week dat we voorop twee keer een 20 megapixelcamera kunnen verwachten en achterop een dubbele 16 megapixelcamera. Persoonlijk denk ik dat dat wel erg veel van het goede is en dat hij wellicht een 20 en 2 megapixelcamera en een 16 en 2 megapixelcamera bedoelt. In zijn tweet schrijft hij immers 2 x 20MP en 2 x 16MP.

Wel weet de Duitse meesterlekker dat we onder de motorkap de Qualcomm Snapdragon 660 kunnen verwachten. Dit is een octa-core processor die uit acht Kryo 260 kernen bestaat die ieder kloksnelheden tot 2,2 GHz weten te halen. De chipset wordt volgens aangevuld met de Adreno 512 GPU en 4 GB werkgeheugen. Als dat blijkt te kloppen zijn we onder de indruk van de hoeveelheid rekenkracht onder de kap. Tot slot meldt Quandt dat de ASUS ZenFone 5 Lite van meet af aan op Android 8.0 Oreo draait. Je hoeft dus niet maanden te wachten op een software-update.

ASUS ZenFone 5 en de ‘notch’

Ook over de ASUS ZenFone 5 zegt Quandt het een en ander te weten. Volgens hem krijgt hij, net als de ZenFone 5 Lite, een 18:9 display, maar met één groot verschil: bovenin vinden we dezelfde inham of ‘notch’ die we van de iPhone X kennen. Dezelfde hap is tevens uit het beeldscherm van de veelbesproken Huawei P20 genomen. Het ziet er naar uit dat Apple de trendsetter van 2018 wordt voor de volgende generatie smartphones. In deze ‘notch’ vinden we de selfiecamera, het oorstuk en de sensoren die afstand en belichting meten.

Verder meldt Quandt dat de ASUS ZenFone 5 aan de onderkant een USB-C aansluiting heeft, maar dat deze slechts uit de voeten kan met USB 2.0 snelheden. Dat zou een enorme domper op onze dag zijn en vragen ons dan ook af waar een USB-C poort goed voor is als deze geen snellere data-overdrachtsnelheden ondersteunt. De behuizing is volgens de techjournalist gemaakt van glas en metaal, oftewel premium bouwmaterialen. Net als de ZenFone 5 Lite krijgt de ZenFone 5 een dual-camerasysteem, maar alleen aan de achterkant. De resolutie van de lenzen zijn nog onbekend. Tot slot krijgt het toestel een vingerafdrukscanner aan de achterkant en wordt hij naar alle waarschijnlijkheid met Android 8.0 Oreo geleverd.

Op dinsdag 27 januari vindt in Barcelona de perspresentatie van ASUS plaats. Dan hopen we alles te horen over de nieuwste smartphonereeks van de fabrikant uit Taiwan.

Bekijk het laatste nieuws over Asus:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones