Meer iPhone 6S modellen last van batterijprobleem

Meer iPhone 6S modellen last van batterijprobleem

Tot nu toe ging Apple er van uit dat slechts een beperkt aantal iPhone 6S modellen last had van het gewraakte batterijprobleem. Nu zegt het Amerikaanse technologiebedrijf aanwijzingen te hebben dat het probleem omvangrijker is dan aanvankelijk gedacht. Wellicht zijn meerdere iPhone 6S exemplaren hierdoor getroffen. Om dat met zekerheid vast te stellen heeft het bedrijf meer diagnostische informatie nodig.

Het is inmiddels ruim twee weken geleden dat Apple een reparatieprogramma voor de iPhone 6S startte. Het bedrijf had een groot aantal klachten ontvangen van gebruikers dat hun vlaggenschip spontaan uit sprong terwijl de accu nog lang niet leeg was. In de meeste gevallen had de batterij nog minimaal 30% van zijn vermogen. Opnieuw inschakelen werkte niet. Gebruikers moesten noodgedwongen hun toestel aan de oplader hangen.

Apple ging op onderzoek uit en ontdekte wat de boosdoener voor het euvel was. Tijdens het productieproces zijn sommige batterijen langer dan gebruikelijk blootgesteld aan lucht. Hierdoor slijten de accu’s sneller dan je redelijkerwijs zou mogen verwachten. Het ging volgens het bedrijf maar om een beperkt aantal batterijen. Deze zijn terug te vinden in de vlaggenschepen die in september en oktober 2015 zijn geproduceerd. Wil je weten of jouw toestel tot deze doelgroep behoort? Dan moet je het serienummer van je iPhone 6S in deze tool invoeren. Deze vind je onder Instellingen > Algemeen > Info.

Meer iPhone 6S modellen getroffen

Het probleem is mogelijk echter groter dan gedacht. Apple ontvangt namelijk ook klachten van mensen die buiten de eerder genoemde serienummers vallen. In een nieuw supportdocument –scrol naar beneden voor de Engelse tekst– geeft de iPhone-maker meer informatie over de omvang van het batterijprobleem.

Volgens Apple is alleen de iPhone 6S door het noodlot getroffen. De iPhone 7, iPhone 7 Plus en telefoons die ouder zijn dan de iPhone 6S blijven buiten schot. Apple schrijft verder dat ook sommige gebruikers met een ander serienummer dan september en oktober 2015 mogelijk last hebben van het batterijprobleem. Om dat met zekerheid vast te stellen heeft het bedrijf meer diagnostische informatie nodig. Om deze data te verzamelen rolt Apple volgende week een update voor iOS uit. Wellicht doelt Apple hier op iOS 10.2, de nieuwste versie van het besturingssysteem dat al enkele weken getest wordt.

Deze data wordt vervolgens geanalyseerd door Apple. Als het een oplossing vindt voor het spontaan uitvallen van de accu, rolt het ‘in toekomstige updates’ een patch uit dat het mankement moet verhelpen.

iPhone 6S batterij

Incidenten

De laatste paar weken horen we geregeld geluiden over incidenten die zich voordoen met de iPhone. Pas geleden werd in China een zwangere vrouw naar het ziekenhuis gebracht met tweede- en derdegraads brandwonden. Deze had ze opgelopen nadat ze in slaap was gevallen op haar iPhone 7. Vlak daarvoor verscheen het verhaal van een Chinese man in het nieuws die een video aan het opnemen was toen zijn iPhone 7 ineens in zijn gezicht ontplofte. The Wall Street Journal schreef gisteren nog een verhaal over acht Chinese consumenten die claimen dat hun iPhone 6 spontaan vloog. Apple heeft de uitgebrande telefoons inmiddels onderzocht en vastgesteld dat het bedrijf niets te verwijten valt in deze kwestie. De branden zouden veroorzaakt zijn door ‘externe fysieke schade’.

Vlak voor deze incidenten was Touch Disease volop in het nieuws. Hierdoor verschenen er strepen in beeld en was het scherm niet langer met de hand te bedienen. Het scherm laten repareren kost echter 167,10 euro. De oorzaak van dit probleem ligt volgens Apple bij de klanten zelf: het treedt namelijk pas op als het toestel enkele malen op de grond is gevallen en er daarna spanning op komt te staan, bijvoorbeeld doordat je hem in je broekzak stopt.

Apple verwacht in het laatste kwartaal van 2016 een recordomzet te boeken. Het is de vraag of consumenten zich door al deze berichten laten afschrikken of niet. Wij kunnen ons voorstellen dat een deel van de consumenten die overweegt een iPhone te kopen, zich nog eens achter de oren zullen krabben.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones