11 november 2015 door in HTC.

Nog niet zo lang geleden heeft HTC de One A9 aangekondigd, maar binnenkort kunnen we al een soort van opvolger verwachten. Dit zou de HTC One X9 kunnen zijn. Vandaag is er meer informatie over dit toestel naar buiten gekomen, wat overigens compleet anders is dan eerder gehoord.

Over de HTC One X9

Het eerdere gerucht dat we van de One X9 gehoord hadden, is dat het goedkoper zou worden dan de One A9, maar wel met op het eerste gezicht betere specificaties. Zo zou dit toestel een Quad HD schermresolutie krijgen (1440 x 2560 pixels), de nieuwe Snapdragon 820 processor en 4 GB RAM. In dat artikel beschreven we ook al dat deze geruchten al tegengesproken werden.

htc-one-x9-photo-press

Maar wat kunnen we dan wel verwachten? In ieder geval zal het niet zo’n geweldig toestel zijn als we eerste wellicht gehoopt hadden. De Snapdragon 820 processor zal in ieder geval bedoeld zijn voor de HTC One M10, wat hét toptoestel zal gaan worden van HTC. Wellicht zijn die andere specificaties daar ook wel voor bedoeld.
Het lijkt erop dat de One X9 een MediaTek processor zal gaan krijgen (welke is nog onbekend), met een 5,5 inch scherm welke een Full HD resolutie heeft. Daarnaast is er ruimte voor 2 GB RAM, 16 GB opslag, een camera aan de achterkant met 13 megapixels, frontcamera met 4 megapixel/Ultrapixel en een 3000 mAh batterij.

Wel zou het toestel goedkoper op de markt komen dan de HTC One A9. De A9 heeft met 600 euro al een hoog prijskaartje, maar laten we hopen dat de One X9 daar ver onder zal zitten. De release van het toestel is gepland voor het eerste kwartaal van 2016, wat dan weer een maandje of twee à drie voor de HTC One M10 moet zijn. Of de HTC One X9 ook naar Europa komt, is nog niet helemaal duidelijk.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones