Meizu Pro 6; Smartphone camera met 10 LED flitsers

Meizu Pro 6; Smartphone camera met 10 LED flitsers

Chinese fabrikant Meizu lanceert 13 april zijn nieuwe vlaggenschip de Meizu Pro 6. Er zijn geruchten dat dit toestel niet twee LED flitsers, zelfs niet drie maar wel tien LED flitsers krijgt! Met één tien eindigt het hier niet, want volgens de geruchten zal de Chinese smartphone een hexa-core processor hebben. Meizu is een relatief nieuw merk uit China. Het merk bloeit de afgelopen jaren zeer snel in zijn moederland en is uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf. De fabrikant is vreemd genoeg niet zo bekend buiten China. Terwijl het in China en daarbuiten menig concurrent, die bij ons beter bekend zijn, slapeloze nachten heeft bezorgd. Multinationals zoals Huawei, Lenovo en Xiaomi voelen de adem van Meizu.

Nut van meerdere flitsers

We zagen al enkele toestellen met wel drie LED flitsers onder andere de Lumia 950 en Lumia 950 XL. Je zult denken wat moet ik met 10 LED lampjes. De flitser dient ervoor om de ruimte oplichten te lichten zodat je minder tijd nodig hebt voor het maken van een foto. Zo kun je bij minder licht toch ‘onbewogen’ foto’s maken. Sommige smartphones zoals de Samsung Galaxy K Zoom gebruiken een Xenon-flitser. Die flitser is superieur aan de LED of dual LED flitser en licht een ruimte erg goed op. Het nadeel is echter dat je de flitser niet kunt gebruiken als zaklamp en hij relatief veel energie verbruikt. Bij fotograferen in het donker is meer licht dus wenselijk en vandaar dat Meizu met wel 10 LEDs komt, waarvan we mogen aannemen dat zij minder energie verbruiken dan de Xenon-flitsers.

Specificaties Meizu Pro 6

Het toestel heeft naar verwachting een 5,7-inch beeldscherm en een hexa-core processor, de Helio X25-soc van Mediatek. Er zullen twee edities van het toestel verschijnen één met 4 GB RAM en één met 6 GB ram en er is 64 GB of 128 GB interne opslag beschikbaar. Sony levert waarschijnlijk de 21-megapixel camera en de accu heeft een capaciteit van 3500mAh. Het toestel draait op Android 6.0 met Meizu’s eigen schil. Het is onduidelijk of het toestel in Nederland ook te kopen zal zijn.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones