Meizu Pro 7 geen Helio X30 maar Snapdragon 835 SoC!

Meizu Pro 7 geen Helio X30 maar Snapdragon 835 SoC!

Aan het eind van vorige maand werd het mysterie rond de dual screen Meizu Pro 7 eindelijk opgelost. De Meizu Pro 7 en grotere broer Meizu Pro 7 Plus werden inderdaad uitgerust met de MediaTek Helio X30. Vandaag zien we de eerste Geekbench score van dit vlaggenschip en wat denk je? Het is de Snapdragon 835 processor van Qualcomm die samen met 6 GB RAM een geweldige score neer zet voor het Meizu vlaggenschip. Waar is de 10nm Helio X30 van MediaTek gebleven?

De Meizu Pro 7 is veelvuldig in het nieuws geweest bij alle populaire smartphone sites. De een na de andere lek liet beelden zien van het secundaire beeldscherm dat niet net als de LG V20 boven het primaire scherm zit, maar aan de achterkant. Naast dit bijzondere secundaire beeldscherm was er nog een Meizu mysterie. Want de smartphone zou volgens veel geruchten worden aangedreven door de nieuwe 10nm MediaTek Helio X30. Andere geruchten maakte melding van de 10nm Exynos 8895 processor van Samsung. Kortom, niemand wist het zeker tot de lancering eind vorig maand. De Meizu Pro 7 wordt namelijk aangedreven door zowel de MediaTek Helio P25 als de gloed nieuwe 10nm Helio X30. Of toch niet? Want vandaag laat Telefoon.nl een Geekbench score zien van de Meizu Pro 7 met tot grote verrassing de MSM8998 SoC, de Snapdragon 835.

Meizu Pro 7 met Snapdragon 835

De Meizu Pro 7 werd vorige week nog gelanceerd. Het bijzonder toestel heeft een bijzonder ontwerp van het beroemde Frog ontwerpbureau. Het vlaggenschip van Meizu heeft namelijk een secundair scherm voor notificaties aan de achterkant. Op het 1,9 inch AMOLED beeldscherm kun je verschillende dingen regelen zoals je muziek en de notificaties zien. Boven het tweede scherm vind je twee 12 megapixel camera’s van Sony. De krachtbron van het high end model moet de nieuwe 10nm MediaTek Helio X30 processor zijn, toch?

De eerste Geekbench scores van het toestel geven echter een totaal ander beeld. Het Meizu Pro 7 vlaggenschip op Geekbench is namelijk aangedreven door een octa core in plaats van deca core. De benchmark test toont ons de MSM8998 processor en dat is de modelnaam van de Snapdragon 835. Ook een 10nm processor maar dan van Qualcomm. De Meizu Pro 7 die we op Geekbench zien zet een goede score neer van 1.969 voor single core en 6.536 bij multi core. Scores die je verwacht bij een Snapdragon 835 aangedreven vlaggenschip. Het nieuwe vlaggenschip scoort hoger dan alle Meizu Pro 6 vlaggenschepen. De Meizu Pro 6 werd aangedreven door de snelle Exynos 8890 processor van Samsung. Geekbench toont een octa core processor met 1,9 GHz kernen. Daarnaast verklapt de naam van het moederbord de Snapdragon 835, daar staat MSM8998.

Meizu Pro 7 met Snapdragon 835 SoC

Zijn er problemen bij MediaTek?

Een reden waarom de Meizu Pro 7 afgelopen maanden onder de aandacht stond was de MediaTek Helio X30. De snelle 10nm processor zou het voordelige alternatief zijn voor de Snapdragon 835 processor. Qualcomm’s nieuwste vlaggenschip processor die we in de Sony Xperia XZ Premium, de HTC U11 en natuurlijk de OnePlus 5 zien. In een vroeg stadium leek de fabricage van de MediaTek Helio X30 uitgesteld. Later zagen we de processor wel aangekondigd op de website van MediaTek. Weer iets later leek de processor dan ook echt de krachtbron van de Meizu Pro 7 te zijn. Met het verschijnen van een Snapdragon 835 aangedreven Meizu Pro 7 lijkt het alsof er toch nog problemen zijn voor de snelle 10nm Helio X30.

Enige Geekbench scores na lancering van MediaTek Helio P25

Een ander opmerkelijk feit is dat er enkele Meizu Pro 7 smartphones zijn getest op Geekbench na de lancering op 26 juli. De geteste vlaggenschepen zijn mid-range toestellen aangedreven door de MediaTek Helio P25. Dezelfde processor die je ook terug ziet in de mid-range Sony Xperia XA1. Het lijkt wel alsof Meizu de lancering heeft laten doorgaan, terwijl er alleen nog maar Helio P25 aangedreven toestellen aanwezig waren.

Meizu Pro 7 Helio P25 SoC

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het Geekbench volledig mis heeft en dat de octa core toch een deca core moet zijn. Wie weet test Meizu puur voor de formaliteit een Snapdragon 835 aangedreven 7 Pro. De tijd zal het ons leren. De Geekbench score van vandaag is in ieder geval zeer opmerkelijk.

Bekijk het laatste nieuws over Meizu:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones