Meizu Pro 7 Plus dan toch eindelijk met Helio X30

Meizu Pro 7 Plus dan toch eindelijk met Helio X30

Maanden voor de lancering hoorden we al vele geruchten over het mysterieuze vlaggenschip van Meizu, de Meizu Pro 7. De smartphone verscheen in twee modellen met een Helio P25 processor en 10nm Helio X30. De laatste hebben we daarna niet meer op enige benchmark site kunnen zien, tot afgelopen week. Eindelijk zien we dan ook resultaten van de Helio X30 Meizu Pro 7 Plus.

De nieuwe Helio X30 processor van MediaTek heeft wat tegenslag gekend maar nu is de processor er dan eindelijk. Het is een 10nm processor met 10 kernen en de prestaties zijn nog niet denderend. Via Geekbench hebben we acht Meizu Pro 7 Plus toestellen gevonden die een score neerzetten met de gloednieuwe processor. De scores zijn echter eerder richting de Snapdragon 660 processor dan dat het vergelijkbare scores zijn met de high end processors.

Meizu Pro 7 Plus Helio X30

Meizu Pro 7 Plus

Vorige maand leek het zelfs alsof de Helio X30 zou worden vervangen door de snelle Snapdragon 835 processor. We zagen namelijk een Meizu Pro 7 op Geekbench met de processor van Qualcomm. Afgelopen week zijn er dan toch MediaTek Helio X30 toestellen getest. De bovenstaande resultaten zijn degelijk en laten een snelle processor zien. Het Meizu vlaggenschip scoort maximaal 1.801 op single core en maximaal 5.883 op multi core en dat is prima. De andere scores liggen echter vooral op 1.766 en rond de 5.830. De nieuwste generatie Meizu Pro is daarmee niet sneller geworden. Vorig jaar lanceerde het merk de Meizu Pro 6 en de Meizu Pro 6 Plus. De laatste werd aangedreven door de super snelle Exynos 8890 processor van Samsung. Een rappe octa core laat zelfs met 4 GB RAM scores zien van 1.896 en 5.982.

Meizu Pro 6 Plus

Misschien moet Meizu nog een beetje fine tune aan de gloed nieuwe Helio X30 processor. De Chinese fabrikant heeft waarschijnlijk weinig kunnen testen met de nieuwste MediaTek processor. Men vermoed namelijk dat MediaTek ernstige problemen had bij de fabricage van de 10nm processor. Toch kun je jezelf bij deze benchmark score wel afvragen of Meizu niet beter had kunnen kiezen voor de Snapdragon 660 processor van Qualcomm. Misschien had de Chinese fabrikant opnieuw voor een Exynos processor van Samsung kunnen kiezen. De snelheid van de 10nm processor van MediaTek is namelijk niet te vergelijken met de Snapdragon 835, Exynos 8895 of zelfs de Kirin 960 van Huawei. Gelukkig heeft de Meizu Pro 7 meer voor zich spreken dan alleen snelheid, het bijzondere ontwerp is natuurlijk ook een verkoopargument.

Dual beeldscherm Meizu

De Meizu Pro 7 is een degelijke middenklasser met een uniek ontwerp. Het toestel heeft twee prachtige AMOLED beeldschermen en ook nog eens twee uitstekende hoofdcamera’s. Voor niet al te veel geld heb je een unieke smartphone die snel genoeg is voor alle taken die je maar wilt uitvoeren. De processor is namelijk vergelijkbaar met die van de Sony Xperia XA1. Het topmodel, de Meizu Pro 7 Plus is een grotere versie met natuurlijk de geplaagde 10nm MediaTek Helio X30 processor. Eindelijk beginnen de benchmark scores van de vlaggenschepen binnen te druppelen en dat betekent dat ze langzaam maar zeker beschikbaar worden. Wees niet ongerust, want ook met de 10nm MediaTek Helio X30 kun je optimaal genieten van de mooiste games op het grote 5,7 inch AMOLED beeldscherm zonder haperingen.

De Meizu heeft een bijzondere achterkant met daar de dual camera opstelling en een 1,9 inch AMOLED beeldscherm. Dat kleine beeldscherm stelt je in staat om de meest bijzondere selfies met je de dual hoofdcamera te maken! Helaas is het onbekend of en zo ja wanneer dit unieke toestel naar Nederland komt. De Meizu Pro 6 is her en der al te koop en dat schept positieve verwachtingen.

Meizu Pro 7 Plus full colors

Bekijk het laatste nieuws over Meizu:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones