Merknaam Motorola verdwijnt in 2016

Merknaam Motorola verdwijnt in 2016

Dit jaar zal het merk Motorola definitief verdwijnen als smartphonefabrikant. In plaats daarvan zal het moederbedrijf Lenovo nog wel Moto by Lenovo op de verpakkingen zetten. Dit werd bekend gemaakt tijdens de CES in Las Vegas en wordt misschien wel gezien als de grootste wijziging voor dit jaar op deze markt.

Het merk Motorola verdwijnt

In 2014 heeft Lenovo het noodlijdende Motorola Mobility overgenomen van Google. Destijds werd Motorola louter overgenomen vanwege de vele patenten die Motorola in zijn bezit had. Hierdoor werd de ontwikkeling van Android niet langer belemmerd. Google heeft deze tak niet meer dan twee jaar in bezit gehad voordat het in handen kwam van Lenovo. Al langer gingen er geruchten rond dat Motorola wel eens van het toneel zou verdwijnen en nu is het dus definitief. Toch heeft Lenovo wel duidelijke plannen met de smartphones van Motorola en hun eigen modellen.

Moto by Lenovo

Onder de naam Moto by Lenovo zal de fabrikant enkel premium smartphones gaan uitbrengen. De goedkopere modellen zullen worden ondergebracht onder het merk Vibe van Lenovo zelf. Het merk Vibe is zowel in Europa als in Amerika totaal onbekend en het wordt dan ook niet uitgesloten dat ook dit merk langzaam uitgerold zal worden. Motorola was op zijn beurt juist niet groot in Azië en hier ligt dan ook nog een groeikans. Hoe uiteindelijk het logo er uit zal zien moeten wij nog afwachten.

Einde van een tijdperk

Veel mensen kennen Motorola als een degelijk merk. Motorola wordt dan ook gezien als pionier op het gebied van mobiele telefonie met onder andere de DynaTAC die in de beginjaren de fabrikant vele successen bracht. In de jaren 2000 bracht de fabrikant nog succesvolle modellen uit zoals de dunne RAZR klaptelefoon en later nog de Android-smartphone Droid. Hierna is het snel bergafwaarts gegaan door de toenemende concurrentie. Recente en bescheiden successen zijn misschien dan nog wel de Moto X en de Moto G, maar ook dit heeft het tij niet weten te keren.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones