Microsoft bevestigt: twee telefoons van Nokia op komst

Microsoft bevestigt: twee telefoons van Nokia op komst

James Rutherfoord, CEO van de Aziatische tak van Microsoft, bevestigt dat Nokia plannen heeft om dit jaar nog twee mobiele telefoons te lanceren. In het tweede kwartaal van 2017 staan er nog eens twee in de planning.

Dat schrijft een Vietnamese publicatie die de topman citeert, zo meldt de blog NokiaPowerUser.

Eind vorige eeuw was Nokia heer en meester op de Europese smartphonemarkt. Inmiddels zijn de Finnen helemaal van de aardbodem weggevaagd door concurrenten als Apple, Samsung en Huawei. Maar een grote comeback ligt in het verschiet. Eerder dit jaar maakte het Finse technologiebedrijf bekend dat het de komende drie jaar een bedrag van 500 miljoen dollar gaat uitgeven om Nokia weer op de kaart te zetten.

HMD Global, een bedrijf dat is opgericht door oud-medewerkers van Nokia, mag de komende tien jaar de merknaam van het Finse bedrijf gebruiken om smartphones op de markt te brengen. FIH Mobile, een dochteronderneming van Hon Hai Precision Industries (ook wel beter bekend als Foxconn), neemt de productie van de toestellen voor haar rekening. De dochtermaatschappij nam eerder dit jaar de productiefaciliteiten en distributienetwerk van Nokia over, die in handen was van Microsoft.

Feature phones

Zodoende begrijp je wellicht waarom Microsoft zo goed op de hoogte is van de plannen van Nokia. Rutherfoord zegt dat Nokia dit jaar nog twee mobiele telefoons gaat lanceren. We zeggen bewust ‘mobiele telefoons’ en geen smartphones: het zou namelijk om twee zogeheten feature phones gaan, dus zonder internetconnectiviteit en andere ‘slimme’ aspecten die we van smartphones kennen.

De topman van het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf heeft ook nieuws waar ons hart sneller van gaat kloppen. Hij zegt namelijk dat het Finse bedrijf van plan is om volgend jaar in ieder geval twee nieuwe smartphones te lanceren. Dat zou ergens in de loop van het tweede kwartaal moeten gebeuren. Over de specificaties van dit toestel kan hij uiteraard nog niks zeggen.

Android-smartphones in aantocht

Het gerucht gaat dat Nokia voor Android kiest als besturingssysteem. Een voor de hand liggende keuze. iOS is exclusief beschikbaar voor de iPhone en iPad van Apple. Met Windows heeft het bedrijf slechte ervaringen. Bovendien is het wereldwijde marktaandeel van Microsofts besturingssysteem te verwaarlozen: naar schatting draait slechts 2% tot 3% van alle smartphones op dit OS. Android is daarentegen op zo’n driekwart van alle mobiele telefoons en tablets te vinden. De Nokia N1, de eerste Android-tablet van de Finnen, brak afgelopen jaar alle verkooprecords. Het is dan ook niet meer dan vanzelfsprekend dat Nokia zijn nog te verschijnen telefoons op Android laat draaien.

Volgens de laatste stand van zaken hebben de aanstaande smartphones van Nokia een 5.2 en 5.5 inch AMOLED-scherm met QHD-resolutie (1440 bij 2560 pixels), Qualcomm Snapdragon 820 of Snapdragon 821 quad-core processor, 22 megapixelcamera, metalen behuizing en waterdicht design (IP67 of IP68 certificering).

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones