Microsoft blijft Windows-smartphones trouw

Microsoft blijft Windows-smartphones trouw

Microsoft zal ook in de toekomst nieuwe smartphones die draaien op Windows 10 Mobile blijven produceren. We hoeven dus niet bang te zijn dat het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf niet langer nieuwe Windows-smartphones op de markt brengt. We moeten alleen wat meer geduld hebben.

Dat beloofde Microsoft op de Ignite-conferentie in Atlanta, zo meldt onder meer WinBeta.

Terry Myerson, vicepresident van de Windows and Devices Group bij Microsoft, beloofde tijdens het Ignite event dat het zijn eigen telefoons en van partners zal blijven updaten. Ook kunnen we in de toekomst “geweldige nieuwe apparaten” verwachten, aldus de topman.

Einde Lumia?

De aanwas van Microsofts assortiment is dit jaar behoorlijk karig. Het bedrijf heeft tot nu toe slechts één nieuw toestel op de markt gebracht: de Microsoft Lumia 650. Het was de eerste smartphones die standaard met Windows 10 Mobile kwam in plaats van Windows Phone. Voor zover bekend heeft dat nooit het succes gebracht waarop het in Redmond gevestigde hard- en softwarebedrijf had gehoopt.

Na de lancering van de Lumia 650 is het stil gebleven en hebben we geen nieuwe Lumia-toestellen meer gezien. Wel zijn er sindsdien genoeg nieuwe Windows-telefoons op de markt gebracht. Denk onder meer aan de Acer Licquid Jade Primo en de HP Elite x3.

Surface Phone

Er gaan geruchten dat Microsoft één of meerdere nieuwe smartphones in de pijplijn heeft zitten. Zo zou het bedrijf plannen hebben om binnenkort –mogelijk nog vóór het einde van het jaar– een nieuwe mobiele telefoon te presenteren onder de noemer Surface Phone. We zagen enkele weken geleden zelfs al enkele conceptfoto’s van deze telefoons voorbijkomen. Daarop is goed te zien dat de Surface Phone uitgerust is met een fysiek toetsenbord die veel weg heeft van de Type Cover, maar dan in het klein. Ook is op de conceptfoto’s een stylus te zien. Mogelijk is dit een verkleinde uitgave van de Surface Pen die je afzonderlijk bij de Surface-tablets kunt kopen.  Uit documenten van de World Intellectual Property Organization (WIPO) blijkt dat Microsoft deze toestellen mogelijk uitrust met een nieuwe vingerafdruktechniek die onder het glas van het beeldscherm wordt aangebracht in plaats van bijvoorbeeld een fysieke knop.

 Surface Phone conceptfoto

De uitspraak van Myerson doet ons vermoeden dat we inderdaad nog niet het laatste hebben gehoord van Microsoft en dat liefhebbers een stroom aan nieuwe Windows-smartphones kunnen verwachten. Zo heeft het bedrijf in oktober een persevenement in de boeken staan, maar dat zou wel heel erg kort dag zijn om dan al de nieuwe mobiele telefoons te presenteren. Volgens de laatste geruchten presenteert Microsoft dan een drietal nieuwe All-In-One computers of AIO’s. Ook staan er naar verluidt nog een aantal nieuwe tablets op de planning. Zo verwachten we vroeg of laat nog een Surface 4, Surface Pro 5 en Surface Book 2.

Bekijk het laatste nieuws over Microsoft:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding