26 november 2014 door in Microsoft.

Microsoft Lumia 535Microsoft heeft sinds 2011 maar liefst 50 miljoen Lumia’s verkocht. Dat maakt het bedrijf bekend op een persbijeenkomst in Duitsland. Het gaat om geactiveerde smartphones in de Lumia-lijn.

De eerste Lumia die het levenslicht zag, was de Nokia Lumia 800 in 2011. Sinds kort is de samenwerking met Nokia definitief beëindigd, maar ondertussen heeft Microsoft wel de grens van 50 miljoen bereikt.

Relatief laag

50 miljoen mag dan als een gigantisch aantal in de oren klinken, toch is het een relatief laag getal. De cijfers vallen dan ook in het niets vergeleken bij het aantal toestellen die bij Samsung en Apple over de toonbank gaan. Alleen vorig jaar al verkocht Samsung in één kwartaal 78 miljoen toestellen, 28 miljoen meer dus dan Lumia in 3 jaar. Ook Apple wist dit in datzelfde kwartaal ruim 40 miljoen toestellen te verkopen.

Het aantal verkochte Lumia’s ligt hoger dan het aantal geactiveerde. Microsoft leverde volgens de kwartaalcijfers afgelopen drie jaar rond 67 miljoen Lumia-toestellen. Een aanzienlijk deel ervan is dus niet geactiveerd. Wat er met die toestellen is gebeurd, is onbekend, maar vermoedelijk hebben consumenten en bedrijven die niet gekocht of nog niet in gebruik genomen.

Ook het aantal apps in de Windows Phone Store groeit nog altijd, zo blijkt uit de cijfers die Microsoft tegelijk met het aantal geactiveerde Lumia’s gaf. Het aantal apps ligt nu op 320.000, 20.000 meer dan het cijfer dat Microsoft in augustus gaf.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones