Microsoft introduceert de Nokia 230

Microsoft introduceert de Nokia 230

Het klinkt nog steeds vreemd, maar nog steeds is Microsoft de volle eigenaar van Nokia. Desondanks opereert het merk Nokia wel zelfstandig en dat is te zien met de komst van deze nieuwe Nokia 230. Al geruime tijd heeft Nokia enkele budgetmodellen op de markt staan die weer compleet terug gaan naar de essentie van communicatie. Dus enkel bellen of sporadisch een SMS ontvangen en versturen. Ook deze Nokia 230 is hier geen uitzondering op.

Opvolger

Of wij met deze Nokia 230 nu werkelijk van een opvolger spreken is nog maar even de vraag, maar het model gaat zich voegen bij andere modellen zoals de 220 en de 225. Qua specificaties komt de Nokia 230 ook hier mee overeen, echter heeft de fabrikant ditmaal gekozen voor een fris design. Ditmaal is er gekozen voor een aluminium behuizing. Dit geeft de Nokia 230 direct een mooier uiterlijk en komt de telefoon ook een stuk robuuster over.

Specificaties

De nieuwe Nokia 230 is uiteraard niet voorzien van de specificaties die wij normaal gewend zijn. Desondanks is er wel weer een selfiecamera aanwezig en daarnaast beschikt deze camera aan de voorzijde ook nog over een flitser. Zelfs op modernere smartphones is dit nog vaak genoeg een gemis. Gezien het ontwerp kun je ook direct zien dat je met een compacte telefoon te maken hebt met een kleiner scherm. De 230 beschikt over een 2.8 inch scherm met een maximale resolutie van 240 x 320 pixels. Mobiel internet behoort ook tot de mogelijkheden, maar dan enkel via 2G. Sneller mobiel internet of via WiFi is niet mogelijk. Standaard heeft Nokia wel zaken geïnstalleerd zoals Facebook en Twitter zodat je toch makkelijk in contact kunt blijven met al jouw vrienden.

Zoals we gewend zijn van Nokia heeft ook deze 230 weer een enorm lange standbytijd. Nokia claimt dat het toestel wel tot 27 dagen standby kan blijven staan! De nieuwe Nokia 230 zal omgerekend ongeveer zestig euro moeten gaan kosten en zal begin 2016 leverbaar gaan worden. Voor ongeveer dezelfde prijs zal er ook een dual-sim versie op de markt verschijnen.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones