Microsoft introduceert Nokia Lumia-telefoon met Android

NokiaMicrosoft heeft plannen om een telefoon in de Nokia Lumia-reeks te produceren die zal gaan draaien op Google’s besturingssysteem Android. Dat stelt de ‘smartphone-lekker’ Evleaks op zijn Twitter-account. Evleaks heeft vaak als eerste nieuwtjes over nieuwe telefoons. Zo was hij in november 2013 de eerste die wist te melden dat Microsoft en Nokia aan Android-telefoons bezig waren. Het bleek destijds te gaan om de zwaar aangepaste Android-smartphone Nokia X.

Android

Het is opmerkelijk dat de nu uitgelekte smartphone niet tot de Nokia X-lijn zal behoren, maar tot de Nokia Lumia-series. De Lumia-lijn vertegenwoordigd namelijk tot nu toe altijd de smartphones van Microsoft, en draait dan ook op Windows Phone. Toch werkt Microsoft volgens de twitteraar Evan Blass op dit moment aan een Lumia-smartphone die het Android-besturingssysteem zal hebben, in plaats van Windows Phone.

Verdere informatie over het toestel is er nog niet. Zo zijn er nog geen enkele specificaties vrijgekomen of gelekt. Ook is niet bekend wanneer de smartphone het levenslicht zal zien. Er gaan zelfs al geluiden op die stellen dat Nokia het idee voor dit toestel niet verder zal gaan realiseren, omdat het om oude plannen gaat, van voor de overname door Microsoft. Het bedrijf het onlangs wel de vernieuwde versie van de Nokia X aangekondigd. Deze Android-smartphone zal de naam Nokia X2 gaan krijgen.

Nokia Lumia 1525

Evan Blass weet naast dit Android-nieuws ook nog te melden dat Microsoft met een Nokia Lumia 1525 op de markt zal gaan komen. Dit high-end toestel zal wel op Windows Phone gaan draaien, en krijgt naar alle waarschijnlijkheid een Dualcomm Snapdragon 801processor mee.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones