Microsoft komt met gratis Office voor Android-tablets

Microsoft heeft donderdag verschillende Office-applicaties beschikbaar gesteld voor Android-tablets. De apps waren eerder al gratis verkrijgbaar op iPads, maar nu komen daar dus ook tablets bij die draaien op het besturingssysteem van Google.

Dat maakt Microsoft donderdag bekend.

De meeste gebruikte Office-producten, Word, Excel en Powerpoint, zijn verkrijgbaar in Google Play. Iedereen die over een Android-tablet beschikt, kan de apps downloaden. Daarvoor moet het schermformaat van het betreffende apparaat echter wel 7,0 inch of groter zijn. De bovengrens heeft Microsoft gesteld op 10,1 inch. Is je tablet groter dan dat formaat, dan verplicht Microsoft je om een abonnement aan te schaffen van 99 euro per jaar. Met dat abonnement is het mogelijk om Office te gebruiken voor 5 pc’s en 5 mobiele apparaten.

Android-tablets met Intel-chips worden eveneens niet ondersteund. Microsoft heeft echter beloofd daar binnenkort verandering in te brengen.

Apparaten die wel geschikt zijn voor de Office-producten, kunnen vanaf vandaag aan de slag. Eenvoudige acties als het maken van documenten en het aanbrengen van kleine wijzigingen is met de apps mogelijk. Grotere veranderingen vereisen echter een Office 365-abonnement.

Outlook

Naast de Office-apps heeft Microsoft donderdag ook een versie van Outlook voor iOS en Android gelanceerd. Het gaat hier in feite om de bestaande app Acompli. Deze app werd onlangs door Microsoft overgenomen. De app die vandaag beschikbaar is gesteld, is een kopie van de laatste versie van Acompli. Toekomstige wijzigingen zullen echter onder de naam ‘Outlook’ worden gedaan.

Bekijk het laatste nieuws over Microsoft:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones