13 september 2015 door in Microsoft.

Uit betrouwbare bronnen zou Microsoft hun nieuwe Lumia smartphone op 10 oktober willen introduceren. Op deze datum zal Microsoft ook hun nieuwe Surface Pro 4 tablet willen introduceren en het ligt erg voor de hand dat ook de twee nieuwe smartphones hier hun levenslicht zullen gaan zien. De datum is ook specifiek gekozen, want met de datum 10/10 grijpt Microsoft de kans aan om die datum te gebruiken voor alles rondom Windows 10.

Specificaties

Alhoewel nog niet alles bevestigd is kan er toch op basis van veel informatie toch een mooie beeld gevormd gaan worden wat de twee nieuwe smartphones mee gaan krijgen. De Lumia 950 krijgt bijvoorbeeld een 5.2 inch touchscreen mee, terwijl de 950 XL een 5.7 inch touchscreen krijgt. Onderling is er ook verschil in processorsnelheid, want de Lumia 950 krijgt een hexacore processor, terwijl de Lumia 950 XL een octacore processor meekrijgt. Beide smartphones zullen wel weer voorzien worden van 3 GB werkgeheugen en 32 GB interne opslag. Ook zullen beide smartphones voorzien worden van een 20 megapixels camera aan de achterzijde en aan de voorzijde een 5 megapixels camera.

Prijzen en beschikbaarheid

Helaas heeft Microsoft nog geen adviesprijzen kenbaar gemaakt, maar deze zullen uiteraard op 10 oktober wel duidelijk worden. Ook is het onbekend wanneer de modellen op de markt zullen verschijnen, maar vermoedelijk zal dit niet lang gaan duren na introductie en kunnen wij dus de Lumia 950 als de Lumia 950 XL dit jaar nog in de winkelschappen zien liggen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones