24 oktober 2014 door in Microsoft en Nokia.

NokiaDe smartphonetak van Nokia verandert definitief van naam. Zodra de mobiele tak van het Finse bedrijf is overgenomen door telecomgigant Microsoft mag de naam ‘Nokia’ niet meer als smartphonemerk gebruikt worden. In plaats daarvoor introduceert de smartphonemaker ‘Microsoft Lumia’. Eerder kregen de Nokia-telefoons met Windows Phone als besturingssysteem de naam ‘(Nokia) Lumia’, maar ook die naamgeving verandert dus.

Dat betekent niet dat Nokia als bedrijf compleet verdwijnt. Het richt zich echter niet meer op het produceren van smartphones, maar op netwerktechnologie en de kaartensoftware Here.

Microsoft Lumia

Microsoft maakt het nieuws zelf bekend in een bericht op de Facebook-pagina van de Franse afdeling van Microsoft. Ook bevestigt het Amerikaanse concern tegenover The Verge dat de naam ‘Microsoft Lumia’ ook in alle andere landen zal worden geïntroduceerd.

Toestellen

In september kwam Microsoft nog enkele nieuwe Lumia-toestellen waar de naam van Nokia op vermeld stond. Onduidelijk is nog of er in het vervolg op nieuwe gefabriceerde versies van die modellen ‘Microsoft’, ‘Lumia’ of ‘Microsoft Lumia’ komt te staan.

Ook is er nog geen helderheid over de toekomst van ‘Windows Phone’ als naam. Eerdere berichtgeving liet doorschemeren dat in het vervolg alleen nog maar ‘Windows’ als naam voor het besturingssysteem wordt gebruikt, maar helemaal zeker is dat nog niet en Microsoft heeft de geruchten dan ook nog niet bevestigd of ontkent.

Nokia-tijdperk

Het nieuws van de naamsverandering betekent voor velen een einde van een tijdperk. Nokia was één van de eerste gsm-aanbieders, en wist binnen korte tijd de markt voor mobiele telefonie te veroveren. Sinds de komst van high-end smartphones is het marktaandeel dat het bedrijf in handen heeft echter steeds kleiner geworden en wordt Nokia aan alle kanten voorbijgestreefd door giganten als Apple, Samsung, LG en HTC. Door de naamsverandering naar Microsoft Lumia is het laatste restje Nokia-historie voorgoed verleden tijd.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones