6 september 2014 door in Microsoft en Nokia.

NokiaMicrosoft heeft donderdag twee nieuwe telefoons aangekondigd. Het gaat om de Nokia Lumia 830 en de Lumia 735. De Lumia 830 wordt een relatief goedkope smartphone met een metalen uitrusting. Daarnaast beschikt het toestel over een Pureview-camera met 10.0 megapixel.

Manager van Micoroft’s mobiele afdeling Chris Weber noemt de nieuwe Lumia zelfs “het eerste betaalbare vlaggenschip”. Hij richtte zich op de perspresentatie dan ook direct op de concurrentie. “We gaan Apple en Samsung uitdagen. We gaan de meerprijs onthullen die zij vragen voor een ervaring die duidelijk inferieur is aan die van de Lumia-telefoons.” Hiermee doelde hij op de hoge prijs die Samsung en Apple vragen voor hun toestellen, terwijl critici betwijfelen of de prijs-kwaliteitverhouding wel in orde is.

Specificaties

Qua uiterlijk heeft de Lumia 830 veel weg van de onlangs verschenen Lumia 930. De 830 heeft echter een betere en grotere camera, en daarnaast ook bredere luidsprekers aan de onderkant van de behuizing. Het toestel beschikt over een 4,5 inch scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Daarmee ligt de beeldkwaliteit een stuk lager dan bij vlaggenschepen van andere merken als Samsung, LG en HTC.

De Desire 830 draait op een quadcore Snapdragon 400-chip en heeft een accu van 2200 mAh. Daarnaast beschikt het toestel over een 10.0 megapixelcamera. Deze zogenaamde Pureview-camera zat al in meer Microsoft-toestellen en garandeert volgens het bedrijf een uitstekende fotokwaliteit. Zo zorg de techniek voor automatische beeldstabilisatie en blijft een prima kwaliteit gewaarborgd onder slechte lichtomstandigheden.

Het toestel zal vermoedelijk verkocht gaan worden voor 399 euro. Een exacte releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

Nokia Lumia 735

Microsoft introduceerde ook de Nokia Lumia 735. Deze telefoon valt vooral op vanwege de camera op de voorkant van het toestel. Deze selfiecamera maakt foto’s van 5.0 megapixel. Daarnaast passen er veel mensen tegelijkertijd op, vanwege het gebruik van een groothoeklens.

De behuizing van de Lumia 735 is, net als bij veel eerdere Lumia-toestellen, gemaakt van één stuk kunststof. Het scherm krijgt een grootte van 4,7 inch. Wanneer het toestel in de winkel ligt is nog niet bekend, maar waarschijnlijk gaat de telefoon zo’n 269 euro kosten.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones