8 september 2014 door in Nokia en Windows Phone.

Nokia Lumia 730Ben jij een echte selfiekoning? Let dan op: vanaf deze maand is de eerste ‘selfiesmartphone’ van Microsoft te koop: de Nokia Lumia 730. Deze nieuwe Windows Phone is uitgerust met een 5 megapixelcamera op de voorkant. Volgens de fabrikant kun je daar de meest fantastische selfies mee maken. En daarmee is de identiteit van het toestel ‘Superman’ onthuld. 

Specificaties

De telefoon heeft een 4,7 inch-scherm met een resolutie van 720×1280 pixels. Het bevat 1 GB werkgeheugen en er is 8 GB opslagruimte ingebouwd. Dit is nog uit te breiden.

Er wordt bij deze telefoon vooral de nadruk gelegd op de flink verbeterde frontcamera. Natuurlijk heeft het toestel ook nog de camera achterop, deze heeft 6,5 megapixel. Verder heeft het toestel een 1,2 GHz quad-core processor. Hij weegt 134 gram en er zit een lithiumbatterij in met een capaciteit van 2200 mAh.

Met de app ‘Lumia selfie” kun je je selfies maken, een kek filtertje erover gooien en ze verspreiden over the world wide web.

Nokia Lumia 735

Er wordt ook een 4G-variant uitgebracht, de Nokia Lumia 735. Deze ondersteunt 4G en draadloos opladen.

Update

Dit najaar komt Windows Phone met een grote update voor het besturingssysteem; de Windows Phone 8.1 Update 1. De nieuwe eigenaren van de Nokia Lumia 730 hebben geluk, want de telefoon draait al op dit systeem.

Platzak zul je na de aankoop niet zijn: de telefoons krijgen betaalbare prijzen mee. De Nokia Lumia 735 zal met zijn 4G-ondersteuning wel wat duurder worden dan zijn broertje. De adviesprijs ligt tussen de 200 en en 250 euro. Beide telefoons worden in het grijs, groen en oranje uitgebracht.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones