13 november 2014 door in Microsoft en Nokia.

Lumia 535Daar is-ie dan: de Microsoft Lumia 535. Ook heeft Microsoft hiermee haar eerste ‘eigen’ smartphone gepresenteerd. En ook is de merknaam Nokia hiermee volledig verdwenen. Microsoft noemt de nieuwe Lumia 535 een ‘5x5x5’-telefoon: een 5,5-inch beeldscherm, 5 megapixels-camera en 5 typerende Microsoft-diensten (Office, Outlook, Skype, OneDrive en Cortana).

Op het eerste gezicht ziet de nieuwe Lumia-telefoon er niet veel anders uit dan z’n voorgangers. Wat natuurlijk wél meteen opvalt, is het Microsoft-logo. De Lumia is nu helemaal Nokia-loos.

Specificaties

Behalve de 5x5x5’jes en een veranderd logo heeft de telefoon natuurlijk nog meer te bieden. De nieuwe Windows Phone heeft een aardig groot beeldscherm van 5 inch met een qhd-resolutie van 540×960 pixels. Met de 5 megapixelcamera kunnen we ook deze telefoon in het rijtje selfie smartphones scharen.

De telefoon draait op een 1,2 GHz quad-core Snapdragon 200-processor, ondersteund door 1 GB RAM-geheugen. Er is een opslagcapaciteit beschikbaar van 8 GB, uitbreidbaar met microSD tot maximaal 128 GB.

De telefoon draait op Windows 8.1 en is voorzien van de Denim update, met nieuwe functionaliteiten en ondersteuningen. Van 4G-ondersteuning is geen sprake.

Op de markt

Het is natuurlijk geen premium smartphone, maar zeker niet de slechtste. De adviesprijs van het budgettoestel valt niet tegen: deze ligt rond de – pak ‘m beet – 130 euro.

Wanneer de telefoon naar Europa komt, staat nog niet vast. Microsoft duikt met de Lumia 535 de opkomende smartphonemarkten in. Voorlopig is-ie alleen te vinden op de Aziatische en Russische markt en staat het midden-oosten nog op de planning.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones