Microsoft start met verkoop goedkope Lumia 530

NokiaMicrosoft is begonnen met de verkoop van de Nokia Lumia 530 in Nederland. Bijzonder aan het toestel is dat het met een adviesprijs van slechts 99 euro het goedkoopste Windows Phone-toestel is dat tot nu toe is uitgekomen.

De telefoon heeft dan ook geen geweldige specificaties. Zo ondersteunt het toestel in Nederland bijvoorbeeld geen 4G. Internetten met een 3G-verbinding is wel mogelijk.

Specificaties

De Nokia Lumia 530 heeft daarnaast een 4,0 inch scherm met een resolutie van 854 bij 480 pixels en moet het doen met een accu van 1430 mAh. Het toestel draait op een quadcore Snapdragon 200-processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Onder de behuizing gaat een werkgeheugen van 512 MB schuil en 4 GB aan interne opslag, eventueel uitbreidbaar via microSD. De camera op de achterkant van het toestel maakt foto’s met een lens van 5.0 megapixel. Verder is de telefoon uitgerust met standaardfuncties als Wi-Fi en Bluetooth 4.0.

Nokia Lumia 530

Prijs

De Lumia 530 neemt de eerste plek van de Lumia 630 (149 euro) over als goedkoopste Windows Phone. Het is niet waarschijnlijk dat het toestel deze plaats lang vast zal houden, aangezien Archos bezig is met een nieuwe Windows Phone van slechts 79 euro.

Beschikbaarheid

De Nokia Lumia 530 is nu in de Nederlandse winkels te koop voor 99 euro. Dat geldt voor beide versies, zowel de normale als de dual sim-versie. Het toestel komt uit in verschillende kleuren, waaronder zwart, wit, groen en oranje.

Bekijk het laatste nieuws over Microsoft:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones