‘Microsoft stelt lancering Surface Phone uit’

‘Microsoft stelt lancering Surface Phone uit’

Aanvankelijk zou Microsoft van plan zijn om zijn nieuwe Surface Phone in oktober aan te kondigen en begin volgend jaar te lanceren. Maar het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf is er nog niet klaar voor. Het bedrijf richt zich eerst op andere producten en diensten voordat het de nieuwe smartphones aan het grote publiek toont. Waarschijnlijk krijgen we ze pas laat in 2017 te zien.

Dat melden anonieme bronnen tegenover Mary Jo Foley van ZDNET.

Het is geen geheim dat het niet al te best gaat met de verkoop van de Lumia-smartphones. Exacte verkoopaantallen zijn niet bekend, maar wel dat er afgelopen jaar 72% minder Lumia-smartphones over de toonbank zijn gegaan. Dat is ook niet zo vreemd als je nagaat dat er het afgelopen jaar slechts een handjevol nieuwe telefoons op de markt is gebracht door Microsoft. Zo introduceerde Microsoft eind vorig jaar de Lumia 950, Lumia 950 XL en Lumia 550. Dit jaar heeft het in Redmond gevestigde bedrijf slechts één nieuwe telefoon gelanceerd: de Lumia 650.

De hierboven genoemde toestellen werden gepromoot als ‘een mobiel kantoor’. Je bent niet alleen altijd en overal bereikbaar, maar kunt van je smartphone ook een volwaardige laptop maken dankzij Windows Continuum en het Continuum Dock. Daarnaast zijn je persoonlijke en zakelijk gegevens veilig dankzij Windows Hello. Jammer genoeg dat Lumia 550 en Lumia 650 vanwege hun te trage processor niet overweg kunnen met Windows Continuum en dat Windows Hello evenmin wordt ondersteund. Twee ernstige manco’s als je een toestel uitbrengt die je als ‘een kantoor in je broekzak’ verkoopt.

Surface Phone

Hoogste tijd dus om een nieuwe koers te varen en dat is precies wat Microsoft gaat doen. In de Verenigde Staten zeggen ooggetuigen dat het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf steeds minder Lumia-smartphones in zijn fysieke winkels en webshop tentoonstelt. In plaats daarvan probeert het bedrijf meer Surface-tablets en wearables te verkopen.

Daarnaast zou Microsoft zich meer en meer toeleggen op de merknaam Surface en langzaam afscheid nemen van Lumia. Het gebrek aan nieuwe Lumia-smartphones is hiervoor een overduidelijke aanwijzing, maar er gaan tevens geruchten de ronde dat het bedrijf volgend jaar drie nieuwe Surface Phones gaat lanceren: één voor de doorsnee consument, één voor het bedrijfsleven en één voor de die-hard liefhebbers.

Volgens de laatste geruchten zou Microsoft de Surface Phones op een persevenement in oktober onthullen, maar heeft besloten om de lancering uit te stellen. Waarom? Omdat het tal van andere producten in de pijplijn heeft zitten, waaronder drie verschillende All-In-One apparaten (AIO’s) en enkele updates voor zijn besturingssysteem Windows 10 onder de naam Redstone 2. Ook werkt het bedrijf naar verluidt aan een Surface Book 2, Surface 4 en Surface Pro 5. Anonieme bronnen melden dat deze producten pas in het voorjaar van 2017 worden getoond. De Surface Phones worden volgens hen op een nog later tijdstip gepresenteerd.

Hoopte je dat Microsoft dit jaar nog één of meerdere nieuwe smartphones zou uitbrengen? Dan kom je waarschijnlijk bedrogen uit. Dat wil overigens niet zeggen dat we voorlopig helemaal geen nieuwe Windows-telefoons te zien krijgen. Ze zullen echter alleen niet van Microsoft zijn. Zo verscheen onlangs nog de HP Elite x3 in ons land. Ook Acer startte onlangs de verkoop van de Acer Liquid Jade Primo in Nederland.

Bekijk het laatste nieuws over Microsoft:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones