24 juli 2014 door in Android en Windows Phone.

NokiaMicrosoft stopt met de productie en de verkoop van de Nokia X-lijn van goedkope Android-toestellen. Dat heeft het bedrijf laten weten bij de bekendmaking van een ingrijpende reorganisatie. Naast de stopzetting van de Nokia X-lijn zullen er ook maar liefst 18.000 ontslagen vallen bij het telecomconcern.

De Nokia X- en Nokia X2-telefoons draaiden op een sterk aangepaste versie van Android, in combinatie met eigen software van Nokia. In een verklaring tegen alle werknemers zegt CEO Satya Nadella dat de telefoons in het vervolg zullen draaien op het besturingssysteem Windows Phone, maar tegenover Recode laat het bedrijf weten helemaal te stoppen met het produceren van Android-telefoons.

Windows Universal Apps

De verschuiving van Nokia X naar Lumia-producten is volgens het concern logisch vanwege ‘het succes op de markt voor betaalbare smartphones’. Daarnaast zou het stroken met de strategie van het concern om zich op Windows Universal Apps te richten.

Nokia X

De Nokia X-smartphones weken in alles af van Nokia’s andere telefoons. Toch komt het als een verrassing dat Microsoft stopt met het produceren van deze toestellen. Aanvankelijk leek het erop dat de telecomgigant achter het uitbrengen van de Nokia X-serie stond, en ook na de overname werd hier mee doorgegaan.

Windows Phone

In een e-mail aan medewerkers van Microsoft wordt uitgelegd dat het bedrijf zich meer wil focussen op Windows Phone. Stephen Elop, voormalig ceo van Nokia en huidig hoofd van de apparatentak van Microsoft, zegt hierover:
“Op de korte termijn zijn we van plan om Windows Phone-verkopen te stimuleren door ons te richten op de betaalbaardere smartphonesegmenten, met Lumia”, schrijft hij. “Naast de al geplande portfolio, zijn we van plan om nieuwe goedkope Lumia-apparaten te leveren door bepaalde toekomstige Nokia X-ontwerpen en -producten naar Windows Phone-apparaten te brengen.”

De Nokia X-smartphones die nu op de markt zijn, zullen in de handel blijven en houden ook hun ondersteuning.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones