Microsoft Phone
29 maart 2016 door in Microsoft.

Naar alle waarschijnlijkheid lanceert Microsoft aan het eind van dit jaar een nieuwe smartphone die veel duurder zal zijn dan de nieuwe iPhone SE. Volgens de huidige geruchten zal het toestel de naam Microsoft Surface meekrijgen en men verwacht dat Microsoft 1.000 dollar voor het toestel gaat vragen. Twee keer zoveel als de 4-inch iPhone in Amerika kost, 499 dollar.

Microsoft geeft het besturingssysteem gevecht niet op

Android en iOS zijn de duidelijke leiders van de besturingssystemen in de smartphonemarkt. Microsoft wil nog niet toegeven aan de druk en is altijd op zoek naar mogelijkheden om in de smartphone industrie door te breken. Het bedrijf zoekt meer en meer partners en vergroot haar line-up van Windows-smartphones. Volgens insiders heeft Microsoft besloten het gevecht met andere besturingssystemen niet in de lagere en middelste prijssegmenten te gaan voeren. Eind 2016 verwacht men namelijk een waar Microsoft vlaggenschip, de Microsoft Surface, dat naar verluid twee keer meer zal kosten dan de nieuwe iPhone SE.

Kenmerken Microsoft vlaggenschip

Wij mogen volgens de laatste lekken een ware krachtpatser verwachten. De Microsoft Surface krijgt een 5,5-inch AMOLED-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. De smartphone draait op een Intel Atom x3 processor met 4 GB RAM werkgeheugen. Er zijn claims dat er een de versie met 6 GB RAM zal worden uitgebracht. Er zal een ruim aanbod komen voor interne geheugen. Het toestel verschijnt namelijk met 64 GB, 128, GB 256 of zelfs 512 GB aan boord. Ook dit toestel kun je snel omtoveren tot een ‘desktopcomputer’ dankzij Continuum technologische ondersteuning. Waarschijnlijk zal het tevens de stylus Surface Pen ondersteunen. 

Top Microsoft toestellen zoals bijvoorbeeld de Lumia 950 kregen altijd goede camera’s. Voor dit nieuwe vlaggenschip zal naar verwachting geen uitzondering gemaakt wordt. Er is weinig bekend over de camera’s, maar geruchten maken melding van een 21-megapixel PureView camera achter en een 8-megapixel Zeiss camera voor.

Wanneer wij het Microsoft vlaggenschip gaan zien is niet bekend. Misschien zal het worden getoond tijdens de IFA 2016 in Berlijn komende september.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones