Microsoft Surface Phone met display vingerafdrukscanner

Microsoft Surface Phone met display vingerafdrukscanner

Nieuwe geruchten suggereren dat de Microsoft Surface Phone zal zijn uitrust met een vingerafdrukscanner verwerkt in het beeldscherm. Microsoft heeft niet echt een gelukkig verleden in de smartphone fabricage.

surface-phone-render

Bij de huidige smartphones vind je de vingerafdrukscanner in de home-knop, aan de achterkant of in de powerknop aan de zijkant. Het idee van de vingerafdrukscanner in het beeldscherm is niet nieuw. We zagen afgelopen week ook al een render van de iPhone 8. Men verwacht de vingerafdrukscanner voor de nieuwste Apple telefoon ook in het beeldscherm. Het patent van Microsoft betreft een vingerafdrukscanner in zowel LCD als OLED beeldschermen. Het zou ruimte besparen en het ontwerp van de telefoon kan hierdoor veel dunner.

Gerucht vingerafdrukscanner in beeldscherm

Hoewel de Surface Phone volgens de geruchten zou balanceren op het uitsterven zien we de laatste tijd steeds meer nieuws over het toestel. De Microsoft Surface Phone is misschien wel onze laatste hoop in een smartphone wereld die door Android en iOS wordt gedomineerd. Het toestel draait namelijk op Windows en geeft mensen een optie behalve Android en iOS. Gelukkig is er nog hoop. Want uit de pas gepubliceerde patent aanvraag blijkt dat Microsoft de mogelijkheden onderzoekt van een smartphone beeldschermen met ingebouwde vingerafdrukscanner. Dit jaar zijn er slechts enkele Windows Phones verschenen zoals de HP Elite x3.

surface-phone

Patent

Het patent dat is ingediend bij de World Intellectual Property Organization (WIPO) laat een systeem zien waarbij een golfgeleider en filter geplaatst worden onder het beeldscherm glas. Wanneer een vingerafdruk op het display wordt ingedrukt, zou een sensor aan de kant van het glas de verschillende randen van de afdruk detecteren. Het patent wil natuurlijk niet zeggen dat de vingerafdrukscanner ook zal worden gebruikt voor het eind product. Grote bedrijven hebben de neiging zo veel mogelijk patenten te verzamelen. Terwijl er in werkelijkheid maar enkele gebruikt worden.

microsoft-patent

Microsoft Surface Phone

PhoneArena weet ons te vertellen dat er verschillende Microsoft Surface Phone versies in de maak zijn. Het toestel maakt gebruik van een nog niet aangekondigde Snapdragon processor. Aangezien het een high-end smartphone betreft verwachten we een chip uit de Snapdragon 800 serie.

Einde Lumia?

Hoewel er dit jaar nog een Lumia 650 toestel verscheen, lijkt het toch wel het einde van deze reeks. Microsoft liet al eerder weten zijn aandacht naar de Surface lijn te richten waaronder ook de Surface Phone. Met het uitstellen van die smartphone lijkt er al helemaal geen ruimte te zijn voor de Lumia serie.

microsoft-lumia

Bekijk het laatste nieuws over Microsoft:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones