Microsoft verkleint Mobiele divisie, Nokia for sale?

Microsoft verkleint Mobiele divisie, Nokia for sale?

Chinese geruchten melden dat Microsoft Mobile op het punt staat om zijn Nokia licentie te verkopen aan Foxconn. Foxconn is een Taiwanese fabrikant van computeronderdelen en één van de grote leveranciers van Apple. 

Volgens het Chinese VTECH heeft Microsoft Mobile nooit echt gebruik gemaakt van de Nokia bronnen die het bedrijf sinds april 2014 in handen kreeg. Met de koop van Nokia ontving het softwarebedrijf ruim 30.000 medewerkers en apparatuur van een aantal sectoren in handen, die het alleen nog maar hoefde te verfijnen. Een aantal reorganisatierondes hebben er voor gezorgd dat er op dit moment slechts één zesde van het personeel is overgebleven. Een daling die volgens de site lijkt te impliceren dat Microsoft de smartphone wereld opgeeft en de overname van Nokia als een mislukking te boeken gaat. VTECH zag zijn visie deze week bevestigd door ‘inside information’ van een tragisch gebeuren volgens de site.

Nokia in de verkoop

In 2014 kocht Microsoft de licentie voor Nokia en tot 2024 zijn die rechten in het bezit van het softwareconcern. De website VTECH ontving betrouwbaar nieuws dat Microsoft heeft aangekondigd in de nabije toekomst helemaal te stoppen met de productie van de Nokia telefoons. De Chinese website heeft zelfs het gerucht vernomen dat Microsoft zijn Nokia licentie zal verkopen aan de Taiwanese fabrikant Foxconn. Volgens de bronnen zijn de beide partijen in de laatste fase van hun onderhandelingen en verwachten deze maand nog de officiële bevestigd van de voltooide transactie. Waarna Foxconn Nokia telefoons zal blijven produceren en verkopen. De Taiwanese computeronderdelen fabrikant is zelf ook actief als smartphone fabrikant en eerder dit jaar kocht het bedrijf Sharp vanwege Sharp’s OLED beeldscherm technologie. Gaat Foxconn de concurrentie aan met afnemer Apple? Naast de Nokia verkoop weet VTECH ook te vertellen dat er weer een reorganisatie voor Microsoft zijn Mobile divisie aan zit te komen waarbij enkele divisies geïntegreerd worden.

Onzekere toekomst voor de Microsoft smartphones

Enige tijd geleden konden we vertellen dat Microsoft niet volledig de handdoek in de spreekwoordelijke ring gooide voor wat betreft Windows Phones. Het nieuws van VTECH bevestigd in ieder geval dat het bedrijf minder energie in de smartphonemarkt zal steken. Wat dit nieuws over de toekomst van de Lumia toestellen of de verwachte Surface Phone zegt is onduidelijk. De overname van Nokia kan wel goed nieuws zijn voor de liefhebbers van dit nostalgische merk. Want misschien zien we over niet al te lange tijd weer Nokia’s verschijnen.

Bekijk het laatste nieuws over Microsoft:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones