5 mei 2015 door in Microsoft.

Fabrikant Microsoft zou aan een nieuw high-end Lumia-vlaggenschip werken in twee varianten. Er wordt gesproken over een 5,2 inch en 5,7 inch-scherm. Deze twee telefoons zouden het gezicht moeten worden van het nieuwe besturingssysteem Windows 10. Nadat Unleash the Phones hierover berichtte, bevestigden enkele bronnen het gerucht aan The Verge.

De twee Lumia-varianten worden voorlopig aangeduid als Cityman en Talkman, vernoemd naar twee Nokia-telefoons uit de jaren tachtig. Deze namen cirkelden al eerder rond, nu is er eindelijk een beetje duiding. Met het nieuwe Windows 10 en bijgeleverde hardware zou het vlaggenschip gelijk zijn aan een volwaardige computer.

Specificaties

De varianten krijgen een 20-megapixelcamera met een 5-megapixel frontcamera. Wat betreft intern geheugen wordt gesproken over 32 gigabyte, uit te breiden met microSD.

De Cityman zou een 64-bits octacore Qualcomm-chipset onder de motorkap krijgen. Daarnaast een batterij van 3300 mAh. De Talkman wordt iets kleiner dan de Cityman en zou een 64-bits hexacore-chipset van Qualcomm met twee kernen minder krijgen een batterijcapaciteit van 3300 mAh. Daarnaast een batterij van 3000 mAh. Waarschijnlijk gaat het hier om de Quallcomm Snapdragon 808 of 810-processor.

Presentatie?

Wanneer de Lumia-telefoon gestalte krijgt voor het grote publiek, is nog onbekend. De versie van Windows 10 moet nog volgen, in ieder geval krijgen pc’s deze zomer de update. We zien de telefoons dus pas op zijn vroegst in de tweede helft van dit jaar.

Het nieuws dat Microsoft aan een high-end Lumia-telefoon werkt, is een verademing na de presentatie van zoveel low-end telefoons. Tijd voor wat nieuws!

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones