Microsoft werkt aan ‘ultieme smartphone’

Microsoft werkt aan ‘ultieme smartphone’

Microsoft probeert al jaren om voet aan de grond te krijgen op de smartphonemarkt. Tot op heden zonder succes. Opgeven is echter geen optie. Het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf is van plan om een nieuwe poging te doen om zo ‘de ultieme smartphone’ met ‘unieke features’ te lanceren.

Dat zegt Satya Nadella, CEO van Microsoft, in een interview met de Australische krant The Australian Financial Review.

Microsoft en smartphones, het is net als vloeken in de kerk: dat gaat niet samen. In april 2014 legde het bedrijf van 7,4 miljard dollar op tafel om de smartphonedivisie van Nokia in te lijven. Sindsdien heeft het bedrijf diverse mobiele telefoons onder de Lumia-vlag op de markt gebracht, waaronder de Lumia 640, Lumia 650, Lumia 950 en Lumia 950 XL. Geen van allen bracht het commerciële succes waarop het in Redmond gevestigde bedrijf had gehoopt. Sterker nog, afgelopen jaar daalde de verkoop van Lumia-smartphones met maar liefst 72%.

Daar deze ontwikkeling besloot Microsoft om eieren voor haar geld te kiezen en het bedrijfsonderdeel van de hand te doen. Hiervoor moest het hard- en softwarebedrijf afgelopen jaar een bedrag van 7,6 miljard dollar afschrijven.

‘De ultieme smartphone’

Daarmee is de kous echter niet af. In het interview met The Australian Financial Review zegt topman Satya Nadella dat Microsoft een comeback gaat maken en volgend jaar ‘de ultieme smartphone’ gaat presenteren. Hij laat zich daarbij niet leiden door wat anderen op de markt brengen of hebben gebracht, maar slaat haar eigen weg in. In zijn eigen woorden:

“We don’t want to be driven by just envy of what others have, the question is, what can we bring? That’s where I look at any device form factor or any technology, even AI [Artifical Intelligence]. We will continue to be in the phone market not as defined by today’s market leaders, but by what it is that we can uniquely do in what is the most ultimate mobile device.

Therefore [with Nokia assets], we stopped doing things that were me-too and started doing things, even if they are today very sub-scale, to be very focused on a specific set of customers who need a specific set of capabilities that are differentiated and that we can do a good job of.”

Surface Phone

Mogelijk doelt Nadella met zijn uitspraken op de Surface Phone. Het gerucht gaat dat Microsoft volgend jaar enkele nieuwe mobiele telefoons gaat uitbrengen onder de noemer Surface Phone. Volgens de geruchten hebben deze toestellen een AMOLED-display, 3GB of 4GB werkgeheugen en tot wel 128GB intern geheugen. Ook een vingerafdruksensor is naar verluidt aanwezig, maar niet in de vorm van een zichtbare knop zoals de thuisknop. In plaats daarvan zou hij in het scherm verwerkt worden. Onlangs dook er nog een patentaanvraag op waarin Microsoft deze techniek beschrijft.

Begin deze maand publiceerde beroepslekker Evan Blass nog enkele productfoto’s van een nieuwe Windows-telefoon op zijn Twitter account. De kans bestaat dat deze de nog te verschijnen Surface Phone tonen, maar dat kunnen we niet met zekerheid zeggen. Volgens Blass zou de telefoon aangedreven worden door een Intel-processor.

Nu Microsoft al een tijdje geen nieuwe Windows-smartphones heeft gepresenteerd –de laatste is de Lumia 650 van begin dit jaar– wil niet zeggen dat andere fabrikanten stil zitten. Zo onthulde HP de HP Elite x3 en kwam Acer met de Acer Liquid Jade Primo op de proppen. Het zijn twee high-end vlaggenschepen die op Windows 10 Mobile draaien.

Bekijk het laatste nieuws over Microsoft:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (2)
pietuithellevoet schreef op 19 december 2016 om 21:09

Het is onbegrijpelijk dat mensen niet voor een windows telefoon kiezen. Zeker met windows 10 is het fantastisch.

gaby schreef op 22 juli 2017 om 19:19

app store zorg er voor dat de android apps er op komen en de grootte apps mee gaan
de telefoon 950 xl super telefoon windows 10 overtreft alle andere software

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones